Empatec Tomatenkwekerij krijgt biomassaketels


Totale duurzaamheid

Donderdag 14 juni jl. deden de biomassaketels hun intrede bij Empatec Tomatenkwekerij in Wier. De kaswarmte wordt volledig opgewekt met de verbranding van de biomassa. De doelstelling is om de CO2 footprint zo laag mogelijk te houden. Hiermee doet Empatec nog een stapje hoger op de duurzaamheids-ladder.

Eerlijke tomaat

‘We zijn al een aantal jaren bezig onze productie zo milieuvriendelijk en mensvriendelijk mogelijk te maken’, vertelt productieleider Johan Kuipers afgelopen donderdag aan de Leeuwarder Courant. ‘We telen eerlijke tomaten. Verspilling van grondstoffen, zoals water en meststoffen, is uitgesloten. Naast duurzame productie richt de kwekerij zich op totale duurzaamheid van de bedrijfsvoering. We maken zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede producten, natuurvriendelijke schoonmaakmiddelen en ledverlichting.’

Biomassaketel

Een biomassaketel is hetzelfde als een ‘gewone’ cv-ketel, namelijk verwarmen. De ketels hebben brandstof nodig zoals pellets of houtsnippers.  Door toevoer van lucht vindt verbranding plaats. Door verbranding wordt er heet water geproduceerd. Dit hete water wordt gebruikt voor verwarming van de kassen.

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.