Empatec en Baaslevert: Een duurzame samenwerking

In de wereld van kinderopvang en onderwijs staat duurzaamheid steeds meer centraal. Bedrijven streven ernaar om niet alleen hoogwaardige producten te leveren, maar ook een positieve impact te hebben op het milieu en de maatschappij als geheel. Een prachtig voorbeeld van zo’n bedrijf is Baaslevert, een bewuste en duurzame leverancier van verzorgingsproducten, inrichting, buitenmaterialen, creatieve en spel & ontwikkelingsmaterialen voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, BSO’s en basisscholen.

Baaslevert werd zeven jaar geleden opgericht door Martijn Baas en Megan Hunze. De inspiratie voor het bedrijf kwam voort uit hun eigen ervaringen als ouders, toen zij begonnen na te denken over wat echt belangrijk is voor kinderen en voor de wereld waarin zij opgroeien. Het resultaat was Baaslevert, een bedrijf dat zich toelegt op duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen.

Een essentieel onderdeel van Baaslevert’s aanbod zijn hoogwaardige meubels, die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Om aan deze eisen te voldoen, is Baaslevert een samenwerking aangegaan met Empatec Maakwerk. Martijn: “Ik kende Empatec al een aantal jaren vanuit mijn vorige baan en de keuze om een samenwerking met Empatec aan te gaan was snel gemaakt. De reden daarvoor was hun jarenlange kennis en expertise in het maken van houten meubels.”

Gedeelde waarden en visie

De samenwerking tussen Baaslevert en Empatec kwam tot stand vanwege de gedeelde waarden en doelstellingen van beide bedrijven. Martijn benadrukt het belang van deze gedeelde visie: “De waarden van Empatec sluiten aan bij die van ons. Ze hebben niet alleen de expertise die we nodig hebben, maar ook een sterke focus op sociale inclusie, wat voor ons van onschatbare waarde is. Baaslevert staat voor gelijke kansen voor iedereen die zijn/haar best doet en een steentje wil bijdragen!”

Hoogwaardige en duurzame producten

Empatec Maakwerk produceert verschillende producten voor Baaslevert, waaronder grondboxen en commodes. De grondboxen zijn al geruime tijd een groot succes, en de samenwerking heeft recentelijk geleid tot de ontwikkeling van commodes. Empatec heeft met trots de eerste prototypes van de commodes gepresenteerd, die met volle tevredenheid door Baaslevert zijn ontvangen.

“De kwaliteit van het werk van Empatec en de duurzaamheid van de materialen sluiten naadloos aan bij de missie van Baaslevert. De samenwerking stelt ons in staat om hoogwaardige producten te leveren die niet alleen goed zijn voor kinderen, maar ook voor de planeet. We zijn ontzettend tevreden met hoe de samenwerking tot nu toe verloopt, en we kijken ernaar uit om deze in de toekomst verder te versterken. Samen kunnen we niet alleen hoogwaardige producten leveren, maar ook een positieve impact hebben op de samenleving door sociale inclusie te bevorderen.”

Benieuwd wat Empatec kan betekenen voor jouw bedrijf?

Vraag dan een adviesgesprek aan en zet jouw volgende stap als sociaal inclusief ondernemer.

Vrijblijvend adviesgesprek