De ontwikkeling van Hennie de Jong  

Al bijna 25 jaar werken Empatec en Rentex nauw samen. Rentex is één van de grootste zelfstandige wasserijen in Nederland voor de gezondheidszorg. Empatec heeft een vestiging op het Rentex terrein in Bolsward, hier wordt gewerkt volgens het WOL-concept van Empatec: Werken Op Locatie.

De medewerkers van Empatec stapelen op deze WOL locatie o.a. washandjes, vouwen materiaal van microvezel, sorteren van schoonmaakdoekjes en doen kwaliteitscontroles. Zo wordt er een arbeidsintensief onderdeel van het wasproces van Rentex gerund. Er werken zo’n 30 medewerkers van Empatec. Hennie de Jong (49) is er één van.  

Maatschappelijke waarde

Hennie werkt sinds 2016 bij WOL Rentex. Eerder werkte ze bij Empatec Verpakken in Franeker, maar ze heeft bewust gekozen voor het werk bij Rentex. “Het werk dat gedaan wordt is van grote maatschappelijke waarde. Samen zorgen we ervoor dat de ziekenhuizen en verpleeghuizen in heel Nederland elke dag weer schoon wasgoed krijgen.”

Meewerkend voorvrouw

Haar leidinggevende zag Hennies kwaliteiten en vroeg haar een aantal jaren geleden of ze ook meewerkend voorvrouw wilde worden. “Ik voelde me vereerd maar vond het ook erg spannend. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik het zover zou schoppen tot een leidinggevende functie. Ik was ontzettend verlegen en werk kon me niet zoveel schelen.” Maar ze zei ja en daar heeft ze geen moment spijt van gehad.

Ze stuurt het team aan, beantwoordt vragen en ondersteunt hen bij de werkzaamheden. Daarnaast controleert ze de kwaliteit van het werk. “Dat is een belangrijk onderdeel van mijn functie want we willen geen klachten krijgen.” Het vertrouwen dat anderen in haar hebben, zorgt voor veel voldoening.

De collega’s zijn erg wijs met Hennie: “Hennie heeft oprechte belangstelling voor een ander en biedt altijd een luisterend oor.”

Haar leidinggevende is dan ook erg trots op de ontwikkeling van Hennie én het hele team. Want samen bereik je meer!