Column: Een combinatie van gunnen en professie


Al meer dan twintig jaar partners van elkaar. Empatec en Camping It Soal in Workum. Aan alles is te merken dat Empatec hier past. Het familiebedrijf It Soal is een warme plek, met oog voor de mens. Vriendelijk en professioneel, met internationale allure. En nog lang niet uitontwikkeld, met een mooie toekomst voor de boeg. Elias Jonkman is 32 jaar en twee jaar allround medewerker op It Soal. Hij vertelt over zijn mooie baan, het park en de samenwerking met Empatec. Eentje die ver terug gaat en heel natuurlijk is.

Volle agenda

De jachthaven springt in het oog en biedt een warm welkom. Iedere meter verder rijdend zie je wat It Soal te bieden heeft in het seizoen. Van kamperen tot bungalows, het strand en de watersport. Een gouden plek. Elias Jonkman is een druk bezet man en schuift even later aan dan gepland. De hele dag door is er wel iets te doen voor de allround medewerker. Zijn werkterrein is de jachthaven en de camping. Alle voorkomende werkzaamheden en uitdagingen daar vallen onder zijn hoede. Stopcontacten monteren, offertes opvragen, inkoop en grote renovaties. Een mooi totaalpakket. Ook de mannen van Empatec vallen onder zijn hoede. Een kleine twinkeling in zijn ogen verschijnt: dat zit wel goed!

Begeleiding

Vanuit Amsterdam komt Elias twee jaar geleden weer terug naar zijn Friese roots. Hij hoeft geen twee keer na te denken voor de baan bij It Soal. Elias heeft ervaring met het begeleiden en opleiden van jongeren met problemen. Hij blijft er nuchter onder. Hij hoeft dan ook niet precies te weten waarom iemand bij Empatec werkt. Hij ziet snel hoe hij iemand moet benaderen en wat diegene kan. Aandacht en begeleiding is het belangrijkste, zegt hij. Werk is belangrijk voor de kwaliteit van leven, voor medewerkers van Empatec. Daar draagt It Soal graag aan bij. Door te laten zien dat ze belangrijk zijn krijg je verbondenheid en betrokkenheid. Zo gaat It Soal om met iedereen, dus ook met de medewerkers van Empatec.

Professioneel

De samenwerking met Empatec vindt It Soal heel vanzelfsprekend. Het zit in de genen van het familiebedrijf. De maatschappelijke betrokkenheid geeft daarin de doorslag. En er is een goede balans met de kwaliteit van het werk wat Empatec levert. Binnenkort pakt Empatec de jachthaven aan. Met een gedegen beplantingsplan en presentatie krijgt Empatec de grote klus. Er wordt bij zo’n klus niet alleen naar het eindbedrag gekeken. Maar ook naar de mensen waar een relatie mee opgebouwd wordt. Empatec heeft voor It Soal een hoge gunfactor. De gedetacheerde medewerkers voelen als eigen personeel, ze horen er bij!

En dát is waar Empatec het voor doet. Een relatie opbouwen met klanten, vanuit professionaliteit en menselijkheid.

Publicaties: dit verhaal is ook te lezen in de Franeker Courant, Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward. 

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.