Empatec Over Empatec

Over Empatec

Wie zijn we?

We zijn een normaal bedrijf met bijzondere mensen. Dát is wat we zijn. Vroeger waren we de Sociale Werkvoorziening. Nu zijn wij het bedrijf dat in ‘Ús Fryske Mienskip’ inkomen, groei, identiteit en zelfstandigheid realiseert voor iedereen met een beperking. Dit doen wij op een economisch gezonde manier. Dat is wat ons drijft, dat is waarvoor we op aarde zijn en waarvoor we het doen.

De juiste werkplek

Empatec biedt de juiste werkplek voor iedereen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het produceren van producten en diensten die voor onze klant toegevoegde waarde hebben, staat centraal. Dat doen we met een moderne infrastructuur in 12 vakbedrijven, verspreid over ons hele werkgebied. Onze kerncompetentie is het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden. Daarbij leveren wij hoge kwaliteit. Onze vakbedrijven hebben alle benodigde certificeringen en keurmerken waar dit van toepassing is. We zijn zorgvuldig, zowel in onze rol als werkgever als richting onze opdrachtgevers en zien onze veelzijdigheid als grote kracht. De pay-off van Empatec is: ‘Groei binnen handbereik’.

Feiten & Cijfers

  • Aantal medewerkers: 1.100 met de SW-status, 140 staf/kader.
  • We realiseren voor 1.000 mensen per jaar re-integratie (instroom), waarvan er tussen de 50 en 60% aan het einde van hun traject niet meer uitkeringsafhankelijk zijn.
  • De totale omzet is ongeveer 55 miljoen euro/jaar, waarvan 20 miljoen uit de verkoop van producten en diensten aan derden.

Algemeen Bestuur – Algemene vergadering van Aandeelhouders

De gemeenschappelijke regeling Fryslân-West is 100 procent aandeelhouder van NV Empatec. De gemeenschappelijke regeling is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Franekeradeel, De Fryske Marren, Harlingen, het Bildt, Leeuwarderadeel, Littenseradiel, Menameradiel, Súdwest Fryslân, Terschelling en Vlieland. De regeling beoogt de taken van en voor gemeenten op het terrein van de gesubsidieerde arbeid op bedrijfsmatig verantwoorde wijze uit te voeren.

Raad van Commissarissen

De heer G.J. Douma – voorzitter
De heer D. Plantinga
Mevrouw M. Vorster
Mevrouw A. Hiemstra
De heer F. Veenstra

12 vakbedrijven: ook in te zetten voor úw bedrijf!

Bij Empatec staat het produceren van diensten en producten die voor onze klant toegevoegde waarde hebben centraal. Dat doen we met een moderne infrastructuur in 12 vakbedrijven, verspreid over ons hele werkgebied. Onze kerncompetentie is het uitvoeren van eenvoudige werkzaamheden. Daarbij leveren wij hoge kwaliteit. Onze vakbedrijven hebben dan ook alle benodigde certificeringen en keurmerken. We zijn zorgvuldig, zowel in onze rol als werkgever als richting onze opdrachtgevers en zien onze veelzijdigheid als grote kracht.

Cases

Ervaringen van opdrachtgevers

Bijlsma Hijs-en Heftechniek

Jelle de Jong, directeur Bijlsma: “We vinden het erg belangrijk dat dit traject zorgvuldig wordt opgepakt.” Willem Ringnalda is een rustige man van weinig woorden; what you see is what you get. Sinds 2002 heeft Willem bij Empatec gewerkt binnen de groenvoorziening. Tot voor kort was hij werkzaam als vakkracht cultuurtechniek. Binnen deze functie bediende hij onder andere een maaimachine. Op een gegeven moment was Willem toe aan iets nieuws. Daarom heeft hij in 2017 deelgenomen aan het mobiliteitsproject. Dit…

Lees meer

Rentex Floron | Werken op locatie

Wij hebben passend werk, Empatec heeft de geschikte mensen. Dit past prima bij elkaar.”

Titus Mulder, algemeen directeur Casus: Werken op locatie “Wij hebben passend werk, Empatec heeft de geschikte mensen. Dit past prima bij elkaar.” Rentex Floron Wij bestaan al meer dan 100 jaar en Rentex Floron is een echt familiebedrijf. Wij zijn het grootste zelfstandige wasserijbedrijf van Nederland, gespecialiseerd in het verwerken van textiel uit de gezondheidszorg. Opgericht door Thomas Mulder in 1913, is dit bedrijf al generaties lang een begrip in de omgeving. Het bedrijf is een groot bezit voor onze familie.…

Lees meer

Lankhorst Engineered Products

“Voordelen van samenwerking op locatie zijn directe communicatie, snelle schakeling en logistieke efficiëntie”. Ronald Bruggen, Purchase Manager  Jarenlange samenwerking “Sinds 1975 levert Lankhorst Engineered Products innovatieve kunststof producten en diensten die passen in een groene en duurzame leefomgeving. De productie komt grotendeels tot stand door het gebruik van gerecyclede grondstoffen. Al jarenlang hebben we voor onze productie een goede relatie met Empatec. Eerst vanuit de Empatec-locatie in Koudum, maar in 2007 is besloten de samenwerking te intensiveren en de productie over…

Lees meer

Miedema Landbouwwerktuigenfabriek

“De begeleiding is intensiever en je kan niet elk soort werk aanbieden, maar de meeste bedrijven weten niet wat de mensen wél kunnen.”  Bert Smink, hoofd inkoop bij Miedema “Miedema biedt al sinds 1940 effectieve oplossingen voor agrariërs wereldwijd. In nauwe samenwerking met Dewulf bieden we een volledig productgamma voor de aardappelteelt. Gezamenlijk streven we ernaar om machines van het allerhoogste niveau te bouwen, waarmee wij aardappeltelers in staat stellen het best mogelijk resultaat te behalen. Miedema produceert op jaarbasis…

Lees meer

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Empatec en de verschillende vakbedrijven? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Empatec nieuws kunnen mailen.