Voorman Gerben heeft zijn draai helemaal gevonden


School vond hij maar lastig in zijn jongere jaren. Leren ging hem niet zo gemakkelijk af. Hij gedroeg zich daardoor ook wel eens rebels, zo vertelt de 45-jarige Gerben Oving. Maar, er zijn ‘meer wegen die naar Rome leiden.’ En zo heeft hij zich inmiddels opgewerkt tot voorman bij Empatec Verpakken bij Frisia Zout in Harlingen.

Smaak te pakken
Lang heeft Gerben tegen leren aangehikt. Toch heeft hij na de middelbare school een opleiding tot kok gevolgd. Hij heeft zijn basispapieren behaald. En is hier trots op. Gerben werkt sinds 2001 bij Empatec. In de periode daarvoor is hij door een diep dal gegaan. Het ging niet goed met hem. “Soms trok ik mezelf terug in mijn eigen wereld”, zo vertelt hij. Het lukte hem dan ook niet om bij een regulier bedrijf een baan te vinden. En zo is hij aan het werk gegaan bij Empatec. Eerst in de catering en sinds enige tijd bij Frisia Zout in Harlingen. Hier is een groep medewerkers van Empatec aan het werk op locatie (WOL). Het team verpakt onthardingszout (zout om water ‘zachter’ te maken) voor verschillende leveranciers.

Op rolletjes
Gerben merkt inmiddels dat het zinvol is om te leren. Toen hij bij Empatec binnenkwam is hij aan de lopende band begonnen. Elke dag op een andere positie. Omdat het werk fysiek zwaar is, is het belangrijk om af te wisselen. Toen Paul van Goor, de bedrijfsmanager, hier kwam werken zag hij méér in Gerben. En bood hem de voormancursus aan. Dit diploma heeft Gerben inmiddels ‘op zak.’ “Hier krijg ik energie van!” Vertelt Gerben enthousiast. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat alles ‘op rolletjes’ loopt.

Sociaal
Gerben vindt het leuk om met zijn collega’s te werken, ze kunnen altijd bij hem terecht. Als er een probleem is, dan probeert hij altijd een oplossing te vinden. Het sociale aspect vindt hij het mooist aan zijn werk. Elk mens heeft zo zijn eigen verhaal. Hij ken de thuissituaties van de mensen. Waar het kan, help hij. Gerben vindt het prachtig om te zien dat zijn collega’s stappen maken. Het draait allemaal om het ontwikkelen van mensen. En dat leidt uiteindelijk tot een belangrijk doel: dat collega’s doorstromen naar regulier werk.

 

Meer weten? Neem contact op met Empatec Verpakken 

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.