Empatec in actie voor At the Watergate!


Tijdens At the Watergate verzorgen circa 6.000 muzikale jongeren uit 23 Europese landen een kleine 1.000 optredens op tientallen podia op en aan het water in Sneek en omliggende steden als IJlst, Bolsward en Heeg.

RSG Magister Alvinus, RSG Malta, csg Bogerman en De Diken fungeren in de week van At the Watergate als tijdelijke hotels, waar maar liefst 3100 jongeren gaan overnachten. Voor hen worden 1600 stapelbedden op- en afgebouwd. De organisatie van At the Watergate heeft Empatec aan zich weten te binden voor het ombouwen van de scholen tot tijdelijke hotels.

1600 stapelbedden
Zaterdag 28 april zijn de scholen leeggehaald door vrijwilligers van Empatec. Vervolgens is vandaag het opbouwen van de hotels begonnen. Wethouder Erik Faber heeft vanochtend het startsein gegeven. De 1600 stapelbedden worden vandaag in elkaar gezet voor de jongeren. En dat niet alleen, ook worden spullen verplaatst en moeten de bedden uit vrachtwagens worden geladen.

Grote en logistieke klus
Na afloop van het festival, op 12 en 13 mei, worden de hotels afgebroken. Vervolgens worden de schoollokalen weer in hun oude staat teruggebracht. Ook hiervoor zet Empatec vrijwilligers in. Dit is nog een mooie uitdaging, want op maandag 14 mei beginnen de examens. Harry de Wit, directeur van Empatec: “Dit is een ontzettend grote en vooral logistieke klus, maar samen gaan we ervoor! Prachtig dat we op deze manier iets terug kunnen doen voor onze samenleving. Als wij de opbouw straks klaar hebben kan At the Watergate gaan beginnen! En tegen de vrijwilligers wil ik alvast zeggen: ontzettend bedankt voor jullie inzet!”

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.