Gemeenteraad Waadhoeke vergadert ‘Coronaproof’ dankzij Empatec!


Donderdag 11 juni vergaderde de gemeenteraad van Waadhoeke voor het eerst weer fysiek. De zaal was ruim genoeg om de voorgeschreven 1,5 meter afstand in acht te nemen maar het aanwezige meubilair was ‘pre-corona’ dus in huidige opstelling niet geschikt. Door creatief en innovatief denken heeft de gemeente in samenwerking met Empatec Meubel uit Franeker dé oplossing gevonden!

Coronaproof vergaderen

Gemeente Waadhoeke benaderde Empatec Meubel in Franeker met een specifieke vraag. Tijdens vergaderingen moeten de raadsleden anderhalve meter afstand houden. Empatec wilde graag meedenken om het bestaande meubilair in de raadzaal op het gemeentehuis Coronaproof te maken.

Snelle maatoplossing

De oplossing kwam al vrij snel: een extra tafelblad tussen de bestaande tafels, om zo alsnog voldoende afstand tussen de raadsleden te creëren. Hessel Jan van der Werf van Empatec vertelt trots: “We hebben deze opdracht heel snel gerealiseerd. Vanaf de tekentafel tot aan de realisatie heeft dit traject nog geen twee weken geduurd. Hier zijn we heel trots op. Fantastisch dat de Gemeente ons heeft gevraagd om mee te denken. En ons de kans heeft gegeven om deze opdracht voor hen uit te voeren!”

Fysiek vergaderen heeft voorkeur

Ook griffier Tinco Lyklema was verheugd over de snelle en pragmatische oplossing. Tinco: “Fysiek vergaderen heeft toch de voorkeur omdat zo de interactie tussen de raadsleden veel levendiger is, het maakt de politiek aantrekkelijker dan iedereen thuis achter een scherm. Daarom zijn we blij dat we 11 juni met de oplossing van Empatec het weer aandurfden om fysiek in onze zaal te vergaderen.”

De Open Arm

Empatec is al eerder innovatief uit de hoek gekomen in de strijd tegen Corona. Een paar weken geleden lanceerden Empatec Metaal De Open Arm, een slimme oplossing om deuren te openen zonder je handen hiervoor te hoeven gebruiken. Verschillende bedrijven, waaronder diverse gemeentes, hebben De Open Arm inmiddels al aangeschaft.

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.