Empatec Metaal medewerkers dragen steentje bij aan duurzamer en stiller spoor


Kan ons spoor nog duurzamer? En kan het stiller? Momenteel worden in het spoor voornamelijk nog betonnen dwarsliggers toegepast. Beton heeft echter geen goede CO2 footprint en is niet de beste optie als het gaat om geluidsreductie. ProRail test vier nieuwe soorten dwarsliggers in een proeftuin gedurende twee jaar, op een stuk spoor tussen Zwolle en Heino waar gewoon treinen rijden. Naast CO2 reductie en duurzame materialen, zet ProRail ook in op het reduceren van geluid en trillingen als duurzaamheidsaspect.

Proefspoor

Zondag 7 en maandag 8 juli was een team van Lankhorst aanwezig om sensoren te installeren en ook in de voorbereiding zijn veel partijen betrokken geweest. Dinsdag 9 juli reed de eerste trein over het proefspoor. Lankhorst Recycling Products levert innovatieve kunststof producten en diensten die passen in een groene en duurzame leefomgeving. De productie komt grotendeels tot stand door het gebruik van gerecyclede grondstoffen.

Samenwerking Empatec

Al jarenlang heeft Lankhorst voor hun productie een goede relatie met Empatec Metaal. In 2007 is besloten de samenwerking te intensiveren en de productie over te brengen naar het Lankhorstterrein in Sneek. De voordelen van samenwerking op locatie zijn de directe communicatie, snel schakelen en logistieke efficiëntie.

Een heel team van was betrokken bij dit project. De diverse bewerkingen aan de dwarsliggers die vooraf nodig waren zijn uitgevoerd door medewerkers Empatec!      

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.