De meest circulaire koffiebeker gaat naar……In juni 2017 was de lancering van de invoering van duurzame koffiebekers op alle vestigingen van Pastiel en Empatec. En dat het wat oplevert, dat blijkt wel.

De Vereniging Circulair Friesland heeft Empatec NV gisteren beloond voor de ‘meest circulaire koffiebeker van de provincie’. Behalve deze mooie prijs kunnen we melden dat het ook daadwerkelijk wat heeft opgeleverd. Sinds de invoering van de koffiebekers in juni dit jaar, heeft het maar liefst 216.000 bekertjes bespaard.

Hieronder het bericht van Circulair Friesland:

Meerdere bedrijven zijn de uitdaging aangegaan om bij productie en gebruik van hun koffiebekers zoveel mogelijk rekening te houden met het hergebruik van de grondstoffen. Uiteindelijk bleek sociale werkvoorziening Empatec NV in Sneek de winnaar, met name vanwege de creatieve wijze waarop hergebruik van de bekers wordt gestimuleerd.

Op de ledenvergadering van april dit jaar zijn de leden van de Vereniging Circulair Friesland uitgedaagd om met een heel gewoon gebruiksvoorwerp te kijken hoe het productieproces circulair gemaakt kan worden, het gebruik duurzamer en de verwerking eveneens zo circulair mogelijk. Empatec werkt hiervoor samen met het Friese bedrijf LIMM Recycling, dat de bekers levert, inzamelt en verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe producten zoals kledinghangers en plantentrays. Om haar werknemers erop te wijzen dat koffiebekers prima tot vier keer kunnen worden gebruikt, zet Empatec in op communicatie via striptekeningen. De jury waardeert deze wijze van bewustwording met de fonkelnieuwe Fryslân Cup.

Onze Coördinator duurzaamheid en energie, Edgar Fraiquin, nam gisteren in het Provinciehuis Fryslân in Leeuwarden de mooie prijs in ontvangst.

Bekert.png

 

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.