Column: Zaken doen met mensen, niet met bedrijven


Het einde van de middag nadert en een bakje koffie komt uit de automaat. De lach op zijn gezicht komt eerst, daarna de ‘ah, goeie’. Ruerd Veldhuis, 47 jaar en salesmanger bij Dutch Special Solutions (DSS). De specialist achter The Droppit, een metalen asbaktegel. Wereldwijd verkocht aan horeca en andere openbare gelegenheden. Het liefst werkt DSS met sociaal ingestelde bedrijven, uit de regio. Dat doen ze met alles wat er geproduceerd moet worden. De mens vindt DSS heel belangrijk. Daar moet je je voor in willen zetten vinden ze. Ruerd is kind aan huis bij Empatec. Een klant, maar eigenlijk meer dan dat. Al meer dan zeven jaar doen Empatec en DSS zaken met elkaar. Eigenlijk werken ze samen. Een wezenlijk verschil. En de relatie gaat nog verder terug.

Verbinding

De vier mensen die Ruerd tegenkomt bij Empatec kennen hem. Hij komt hier duidelijk vaker. Een vaste klant met een goed hart, blijkt wel uit zijn verhaal. Een echte verbinder. Al 17 jaar is Ruerd verbonden aan Empatec. Bij zijn vorige functies bij andere bedrijven heeft hij de verbinding met Empatec gezocht. Vanuit zijn geloof dat Empatec een bijdrage levert aan de levens van mensen, de maatschappij en haar klanten. Eenmaal bij DSS willen Ruerd en de directie zich hier hard voor maken. Zo zit het bedrijf nu eenmaal in elkaar. DSS heeft veel respect voor mensen die bij Empatec werken. Ze zijn van waarde, net als ieder ander mens.

Relatie

Bijna acht jaar geleden stelt Ruerd voor Empatec Metaal te vragen om The Droppit te maken voor DSS. Na andere bedrijven te hebben benaderd, is de beste klik met Empatec. Maar het vraagstuk is groter. Het product wordt gezamenlijk ontworpen en geproduceerd. Er ontstaat een partnerschap op basis van professionaliteit, eerlijkheid en vertrouwen. En in de loop der jaren brengt DSS twaalf andere producten onder bij Empatec Metaal. Waaronder The Trap Tile en metalen verankeringen voor The Droppit.

Zaken doen met mensen

Natuurlijk gaat er wel eens iets fout. Maar de relatie is dusdanig sterk dat ze daar altijd uitkomen. Omdat de medewerkers van Empatec soms net iets meer hulp nodig hebben is er ook meer begrip. Maar in de begeleiding zit behoorlijk wat kennis en ondersteuning. Op menselijk vlak is dus in alle opzichten een klik. Natuurlijk wordt er naar de prijs en de zakelijkheid gekeken. Andersom zet Empatec DSS ook in zijn kracht bij het meest recent ontwikkelde product van Empatec: De Open Arm. Een zakelijke, maar menselijke en respectvolle samenwerking. Een innovatief product, een goede prijs en een goede relatie. Een gouden combinatie, eindigt Ruerd met een glimlach.

En dát is waar Empatec het voor doet. Samenwerken met bedrijven. In een partnerschap. Met echte mensen.

Publicaties: dit verhaal is ook te lezen in de Franeker Courant, Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward. 

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.