Column: Een beter mens door Empatec


Fijne lijntjes tekenen zijn vriendelijke gezicht. Een heldere, open blik. Chris Loonstra, 45 jaar en nu bijna twee jaar meewerkend voorman bij Empatec Hoveniers. Een gedegen opleiding en 22 jaar ervaring als hovenier. Hij besluit bewust bij Empatec te solliciteren. Om het mooie vak bij te brengen aan anderen. En dan vooral mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. En dus wat extra hulp kunnen gebruiken. Een missie die achteraf niet altijd even eenvoudig blijkt te zijn. Maar wel leerzaam.

Duidelijk doel

Afwachtend zit hij op zijn stoel. Soms twijfelt hij aan zichzelf en zijn antwoorden. Maar eigenlijk weet hij heel goed wat hij wil. En kan. Zijn woorden komen recht uit het hart. Chris Loonstra. Meewerkend voorman. Een functie die hem op het lijf geschreven lijkt. Een hovenier in hart en nieren. De middelbare tuinbouwschool is na de MAVO dan ook een logische stap. Hij heeft een duidelijk doel: hovenier worden! Ook al moet hij daar vier uren per dag voor reizen. Thuis blijven wonen vindt hij meer dan logisch. Zijn thuissituatie laat namelijk niet anders toe. Hij voelt zich gebonden aan huis.

Impact

Chris wordt geboren in 1975 als tweede zoon. Het gezin is voor Chris een tweeling verloren. Dit heeft een zware impact op het gezin. Na Chris wordt er nog een zoon geboren, met zuurstofgebrek. Dit brengt extra zorg met zich mee. Er is veel stil verdriet en emotie binnen het gezin. Chris probeert daarom zo min mogelijk op te vallen. Om zijn ouders niet tot last te zijn. Hij laat voorbeeldig gedrag zien. Maar hij is veel ‘op de vlucht’. En is vooral veel buiten te vinden. Zijn passie voor de natuur wordt hier geboren.

Toekomst

Chris omschrijft zijn jeugd toch als een fijne periode. Het heeft hem uiteindelijk gebracht waar hij nu staat: hij kent ‘het klappen van de zweep’, maar is een positief mens, een vakman en heeft hart voor de medemens. Verbaasd is hij over de mogelijkheden van mensen met een indicatie. De lat mag wel hoger! Als ze maar goed begeleid worden. En daar zit voor hem de uitdaging in zijn werk als meewerkend voorman! Dat is soms zwaar, maar het dubbel en dwars waard. Met een glimlach sluit Chris af. Empatec zorgt ervoor dat hij kan zijn wie hij is. En merkt weer waar het leven volgens hem over gaat: mooi werk verrichten, mensen helpen en ontwikkelen en daarmee zijn eigen leven een boost geven. Het maakt me een beter en gelukkiger mens, aldus Chris.

En dát is waar Empatec het voor doet: met mensen werken die de mogelijkheden van anderen zien. Om anderen en zichzelf te ontwikkelen binnen een reguliere bedrijfsvoering.


Publicaties: dit 
verhaal is ook te lezen in de Franeker Courant, Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward. 

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.