Column: De waarde van de werk


Een statige man. Met een berg aan ervaring. In een gespreid bedje terecht komen? Dat is niks voor de 59-jarige Evert Visser. Als er ergens chaos is, dan schept hij graag orde. Inmiddels werkt hij ruim anderhalf jaar als bedrijfsmanager bij Empatec Verpakken. Hij wil niets liever dan de medewerkers én klanten tevreden houden.

En begin maart was daar ineens Corona

En nu is het crisis. Wat een impact heeft dit. Vooral voor onze medewerkers. Juist zij hebben behoefte aan structuur, duidelijkheid en zekerheid. Maar niemand weet hoe lang dit nog gaat duren. En wat er nog gaat gebeuren. Helaas mag niet iedereen meer werken. Omdat ze tot de kwetsbare doelgroep behoren (met bijvoorbeeld hart- en longklachten). Of niet met het openbaar vervoer naar het werk kunnen komen. Zij zitten nu thuis en dat is heel vervelend. De waarde van werk is een belangrijk aspect voor velen. De sociale contacten. Er toe doen. Meerdere keren per week is er contact met de thuiszitters. In de vorm van een kaart, een brief en telefoontje. Empatec probeert er alles aan te doen om de medewerkers de aandacht te geven die ze nodig hebben. Zodat ze niet eenzaam worden zonder het werk. Écht luisteren naar de mensen, dat is nu extra belangrijk!

De mensen staan voorop

En dan zijn er nog medewerkers die wel kunnen werken (ruim 65%). Hun veiligheid staat voorop. Voldoende afstand op de werkplek en in de kantine. Extra oog voor hygiëne. Het belangrijkste is om de gemoedstoestand van iedereen goed in de gaten te houden. De druk mag nooit te hoog zijn. De mensen staan voorop, altijd! Gelukkig blijven er ondanks de crisis nog genoeg opdrachten binnenkomen. Evert is blij dat de afdeling Verpakken doordraait. Hierdoor behouden we de structuur voor de meeste van onze medewerkers. En dat is waar het om gaat. En in sommige gevallen brengen we het werk naar de mensen thuis. Zodat ze toch iets kunnen bijdragen. Voor hunzelf én het werk, geeft Evert aan.

Tevreden klanten

Ondank de crisis doet Empatec Verpakken er alles aan om opdrachten voor klanten in orde te maken. De levertijd duurt nu soms iets langer. Maar de kwaliteit, die is nog hetzelfde! Er wordt ingespeeld op vragen van de klant. Dat is juist nu extra belangrijk. Heeft de klant een probleem? Dan wordt daar een oplossing voor gezocht. Altijd in goed overleg. Er is regelmatig contact met hen. Dankzij de opdrachten die blijven binnenkomen, kunnen wij onze mensen aan het werk houden. Dit is ontzettend fijn. Ondanks alles maken we er met z’n allen het beste van, sluit Evert optimistisch af.

En dát is waar Empatec het voor doet. Medewerkers structuur en veiligheid bieden. En de klanten zo goed mogelijk bedienen. Crisis of niet. Zodat we met elkaar de productie door kunnen laten gaan.

Publicaties: dit verhaal is ook te lezen in de Franeker Courant, Groot Sneek, Groot de Fryske Marren en Groot Bolsward. 

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.