Column: Bouwe Krol en Brant Bruinsma


‘Wij zijn er trots op om bij Empatec te werken’

Bouwe Krol (1963) en Brant Bruinsma (1965) zijn beiden werkzaam bij Groente- en fruitgroothandel Smeding in Sint Annaparochie. Bouwe is voorman en Brant is medewerker bij het bedrijf waar ze via Empatec gedetacheerd zijn. De mannen hebben ook alle twee al een lange historie bij de voorlopers van Empatec.
Bouwe werkte eerst bij een loonbedrijf. “Daar was ik niet meer nodig en toen heb ik na twee jaar aangeklopt bij de Sociale Dienst.” Hij werkt achtereenvolgens in een bloemenkas, in het witlof en daarna in een rozenkwekerij. Alle drie al voorlopers van Empatec. Bij de rozenkwekerij werkte hij als voorman en gaf leiding aan ongeveer 80 medewerkers. “Ik heb daar een aantal cursussen voor gevolgd. Eerst meewerkend voorman, toen voorman en ook nog assistent-werkleider.” Bouwe is overigens een liefhebber van Thais eten. “Ik ben getrouwd met een Thaise”, lacht hij.

Opruimen is leuk

Brant gaat met 17 jaar van school af en gaat werken bij Noardergea (voorloper Empatec) in de plantsoenen. “Bij heel veel gemeenten waren we verantwoordelijk voor het groenonderhoud. Daar hoorde ook asfalteren en egaliseren van paden bij en opruimwerkzaamheden.” Daarna draait hij kantinediensten en werkte hij in de catering.

Als Brant kan opruimen is hij in zijn element. “Dat is gewoon heel leuk werk en je hebt eer van je werk. Ik werd daar helemaal blij van.” Het werken in de kantine heeft hij tot 2014 gedaan. “De laatste twee jaar waren minder leuk.” Daarna kan hij aan de slag bij Smeding. “Ik zou hier maar tijdelijk, drie maanden, werken. Ik vond het hier gezellig en leuk.” Later wordt hij vanuit Empatec gedetacheerd bij Smeding. Afgelopen april vierde Brant zijn 40-jarig jubileum. “Daar ben ik heel trots op.” Brant, is in zijn vrije tijd te vinden op de kermis. “Ik ben een echte kermisfan.”

Samenwerken

Zowel Bouwe als Brant genieten van hun werk bij Smeding. Ze zijn verantwoordelijk voor het sorteren van verschillende soorten maten kratten aan de lopende band en het stapelen op pallets. “We doen het als groep met elkaar”, zegt Bouwe die de groep van tien tot veertien man aanstuurt. “Het is mooi, schoon en droog werk”, zegt Brant. “Ik hoef niet meer in de buitendienst.” De mannen worden begeleid door jobcoach Maria van der Molen. “Zij begeleidt ons en we kunnen met al onze vragen bij haar terecht.”

De mannen zijn ongelooflijk trots op Empatec. “Het is een heel innoverend bedrijf met veel mogelijkheden. Ze doen heel veel voor ons en wij verdienen hiermee ons eigen brood en hoeven onze hand niet op te houden.”

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.