Blijven ontwikkelen door werk


Matthijs: “Ik ben er trots op dat ik allemaal nieuwe dingen leer!”

Een stoere man komt aangelopen. Hij kijkt rustig uit zijn ogen. Met een stevige handdruk stelt hij zichzelf voor: de 27-jarige Matthijs Hoekstra uit Harlingen. Hij is een man van weinig woorden. Een harde werker. Hij woont samen met zijn vriendin. In zijn vrije tijd sleutelt hij graag aan auto’s.  Inmiddels werkt hij een aantal maanden bij Feadship in Makkum. Via Empatec is hij daar aan het werk op de schilderafdeling. 

Mooie kans!

In zijn jeugd had Matthijs veel moeite met leren. Daarom heeft hij de praktijkschool gedaan in Sneek. Daar leerde hij met zijn handen werken. Na de middelbare school is hij als 18-jarige bij Empatec aan het werk gegaan. Eerst op de afdeling Verpakken in Franeker. Daarna bij Empatec Meubel in de fabriek. Vervolgens in Harlingen bij Frisia Zout. Hij zat daar prima op zijn plek. En toen kwam er een vacature vrij bij Feadship in Makkum. Zijn Empatec jobcoach wist dat hij heel tevreden was met zijn situatie. Maar gedetacheerd worden bij een scheepwerf, zou dat niet iets voor hem zijn? Zijn ervaring met werken met de handen zou vast heel goed van pas komen. Op deze manier zou hij zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Matthijs hoefde hier niet lang over na te denken. En greep deze kans meteen aan. 

Ruimte voor ontwikkeling

Matthijs z’n jobcoach is blij dat hij deze stap heeft gezet. Ze zag dat er meer potentie in hem zat. Zonde om dat niet tot uiting te laten komen. En zo is Matthijs aan het werk op de schilderafdeling bij Feadship. Toen hij startte hield hij de werkplaats schoon en netjes. Nu ook het magazijn. Én hij leert verf spuiten in de spuitkabine. Hij heeft zelfs laatst in een jacht grondverf mogen aanbrengen. Hij is hier enorm trots op! Ervaring had hij nog niet met schilderen en de werkzaamheden die daarbij hoorden. Maar dat is voor Feadship werkleider Anko geen probleem. Hij stuurt Matthijs dagelijks aan. En neemt de tijd om hem nieuwe dingen te leren. Hij krijgt steeds de kans om stappen te maken. 

Trots

Matthijs is trots op het feit dat hij allemaal nieuwe dingen leert. De functie past heel goed bij hem. Hij pakt zelfs nog meer werkzaamheden op dan verwacht. Hij is een waardevolle aanvulling op het team. Feadship is blij met Matthijs. En met het feit dat ze een mooie werkplek kunnen bieden aan iemand die net even een extra zetje in de rug kan gebruiken. Het samenwerken met Empatec bevalt goed. Zelfs zó goed, dat Feadship graag in gesprek wil om in de toekomst wellicht nog meer mensen die via Empatec werken een kans te bieden. En dát is waar Empatec het voor doet. Samenwerken met werkgevers die kijken naar wat mensen kunnen. En hen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen. 

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.