Hoog IQ

Ondanks het schooladvies Gymnasium deed Ytsje uiteindelijk Havo. Met als vervolgstudie levensmiddelen technologie en milieukunde. Deze ronde ze in drie jaar af. Een knappe kop dus. Toen als wist Ytsje dat ze rust en structuur nodig had in haar leven. Na het behalen van haar studie ging het mis.

Kink in de kabel

“Ik wist niet wat me overkwam. Ik verloor de werkelijkheid en alles werd verdraaid. Het werd een gevecht in mijn hoofd. Want ik ben niet gek.” De GGZ bood hulp. “En gelukkig zijn er medicijnen die er voor zorgen dat ik mezelf kan blijven.” Deze situatie herhaalde zich nog één keer in Ytsje haar leven. Ondanks dat ze weer terug bij af was, wilde ze niet weer thuis zitten.

Tevreden leven

Een studie en meerdere werkervaringsplekken volgden. Bij Empatec eindigde haar zoektocht. Ze was op de juiste plek beland. “Rust en structuur waren belangrijk voor mij. En dat vond ik hier. Uiteindelijk bij de receptie. En ik ben niet teleurgesteld in het leven hoor. Uit mijn re-integratie-traject heb ik vriendinnen over gehouden. Ik haal uit het leven wat er voor mij in zit!”

Ik ben Ytsje en ik laat me niet beperken!

Leer ook de andere Helden van Empatec kennen
Lees meer over Empatec

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.