“We zijn een heel normaal bedrijf, met bijzondere mensen”

Je staat er misschien niet zo bij stil als je door de winkels loopt, maar wist je dat veel van de verpakte producten die je tegenkomt door de handen van Empatec zijn gegaan? Evert Visser, bedrijfsmanager Verpakken, is dan ook trots op zijn mensen, die op diverse locaties in Friesland inpakwerk, ompakwerk en bestickeringswerk uitvoeren voor een breed scala aan bedrijven en ondernemers. Maar er schuilt een veel groter verhaal achter. “We zijn een heel normaal bedrijf, met bijzondere mensen. Maar ons eindresultaat is niet alleen een verpakt product.”

Achter de deuren van Empatec Verpakken gebeurt meer dan alleen kwalitatief inpakwerk. Als bedrijven ervoor kiezen om de hulp en kennis in te schakelen van het vakbedrijf, krijgen ze ook écht  ‘the whole package’. Evert: “We zijn een betrouwbare partner die niet simpelweg opdrachten aanneemt, maar ook echt meedenkt met de situatie van de klant. Soms is het bijvoorbeeld nodig om een speciale machine voor het werk in gebruik te nemen of mee te denken in logistiek. Met onze kennis, ervaring en certificeringen weten we precies hoe we onze samenwerkingspartners kunnen ondersteunen en werk uit handen kunnen nemen.”

Van order tot verzending

Opdrachtgevers die aankloppen bij Empatec, hebben doorgaans hulp nodig bij het verpakken van de food of non-food producten. Er is spoedondersteuning mogelijk, maar ook voor langdurige trajecten waarin de opdrachtgever zelf het gat niet kan opvullen, bijvoorbeeld door personeelstekort. De hele keten kan uit handen worden genomen door Empatec Verpakken: fullfillment.

Evert: “We kunnen het traject zo inrichten dat orders vanuit de webshop van de klant direct bij ons binnenkomen. We verzorgen dat de bestelde producten verwerkt worden, verpakt worden, samengesteld worden en verstuurd worden. We hebben zelfs een magazijn beschikbaar waarbij we vanuit deze fulfillmenttrajecten-orders kunnen verwerken. De opdrachtgever heeft er dan praktisch geen omkijken meer naar.”

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Om het pakket compleet te maken, voorzien opdrachtgevers in hun SROI doelstellingen als ze samen werken met Empatec Verpakken. In het vakbedrijf werken namelijk mensen met een grotere uitdaging op de arbeidsmarkt. Evert: “Hoe meer bedrijven er zijn die onze mensen aan het werk zetten, hoe meer werkgeluk er ontstaat voor deze mensen. We helpen ze zo om zich steeds verder te ontwikkelen. Door de verscheidenheid aan werkzaamheden, komen er steeds meer kwaliteiten tevoorschijn. Voor opdrachtgevers is het dus ook een win-win situatie: ze profiteren van kwalitatief werk en ondernemen tegelijkertijd aantoonbaar maatschappelijk verantwoord.”

De handen ineenslaan

Door de verschillende uitdagingen die bedrijven en ondernemers tegenwoordig tegenkomen, zoals personeelstekort en hoge kosten, is Empatec Verpakken volgens Evert een belangrijke schakel in zowel het bedrijfsleven als in de maatschappij. “We horen dan ook graag van bedrijven waarmee wij ze van dienst kunnen zijn. Voor korte, specifieke opdrachten of juist voor een duurzame samenwerking; laten we in gesprek gaan.”


Oriënterend gesprek aanvragen

Benieuwd naar wat Empatec Verpakken kan betekenen voor jouw onderneming of bedrijf? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek met Sandra de Vries, commercieel medewerker binnendienst.

E: s.devries@empatec.nl

M:  06 – 41 34 19 30

T:  0515 – 48 40 99