Arjen Meckes, Expeditieleider Landustrie:

“Mensen kunnen laten groeien is bijzonder”

Als je aan Landustrie denkt, denk je al gauw aan een combinatie van water, techniek en meer dan een eeuw aan bedrijfshistorie. Dat betekent niet dat ze blijven hangen in vroeger, want ze groeien juist enorm mee met de maatschappij. “Inclusief ondernemen is daarom ook zo belangrijk voor Landustrie,” vertelt Arjen Meckes, expeditieleider bij Landustrie. “Onze samenwerking met Empatec voor het groenonderhoud bij ons pand is daar een waardevolle invulling van.”

Tijdens een tour door de bedrijfshallen van Landustrie in Sneek kom je niet om de grote stalen pomp- en gemaalonderdelen heen. Enorme vijzels bijvoorbeeld, die stuk voor stuk handmatig worden geproduceerd door echte mannen van staal. Want alles wat de bedrijfshal verlaat is maatwerk. Arjen: “Wij produceren allerlei onderdelen voor installaties over de hele wereld, die te maken hebben met het verplaatsen of zuiveren van water.”

Maar achter al dat stoere staal zit een zacht, menselijk karakter. “We zijn een echt familiebedrijf waar we niet alleen maar kijken naar werk en productie. De mensen die hier aan het werk zijn, zijn voor ons het belangrijkste. We willen dat iedereen zich in een goede werksfeer kan ontwikkelen,” legt Arjen uit.

Groenonderhoud

Mensen met een grotere uitdaging op de arbeidsmarkt krijgen dan ook op diverse manieren een kans om te groeien bij Landustrie. Arjen: “Er zitten een aantal jongens die via het speciaal onderwijs binnengekomen zijn. Ze hebben hier stage gelopen, maar zijn vervolgens hier gebleven. Er is voor iedereen wel een mogelijkheid met zoveel verschillende werkzaamheden.”

Maar niet alle werkzaamheden kunnen binnen Landustrie vervuld worden, zoals het groenonderhoud rondom het pand. “We zijn goed in het maken van producten van waterzuivering. In dit geval blijven wij als schoenmaker het beste bij onze leest, en dus werken we samen met een ervaren partij: Empatec,” legt Arjen uit.

Een professionele uitstraling

De groenprofessionals van Empatec komen inmiddels al jaren over de vloer bij Landustrie. Ze dragen daar een steentje bij aan de professionele uitstraling van het pand. Arjen: “We krijgen hier met regelmaat klanten op bezoek. Dan is het belangrijk dat je bedrijfsterrein er verzorgd uit ziet. Geen onkruid tussen de tegels en netjes gemaaid gras. Dat doen de medewerkers van Empatec netjes en altijd volgens afspraak.”

Arjen begeleidt de groenmannen en –dames van Empatec niet zelf. Arjen: “Het contact loopt anders dan wanneer je een commercieel bedrijf inzet voor dit werk. De medewerkers zijn immers niet zelfsturend, want ze hebben doorgaans een grotere uitdaging op de arbeidsmarkt. Het ontzorgt enorm dat er altijd een voorman is die ze begeleidt en ze van hulp kan voorzien als ze dat nodig hebben.”

Maar het resultaat van de dienstverlening is niet anders dan wanneer er een ander soort bedrijf voor ingezet zou worden, vindt Arjen. “Alles gebeurt heel professioneel, ze hebben er echt verstand van. De dienstverlening verschilt niet van dat van andere bedrijven. En bovendien kunnen we mensen laten groeien, dat is bijzonder.”

Niet alleen wens, maar ook een voorwaarde

Daarmee onderneemt Landustrie maatschappelijk verantwoord. Dat is iets dat van nature in het DNA zit van het familiebedrijf, maar ze zien ook in dat je als bedrijf daar simpelweg niet meer zonder kan. Arjen: “Iedereen moet kunnen meedoen in de maatschappij, vinden we bij Landustrie. Maar we merken ook dat onze klanten het een steeds belangrijkere eigenschap vinden van hun samenwerkingspartners. Voor sommige partijen is het zelfs een voorwaarde dat we duurzaam en inclusief ondernemen. Door iedereen een kans te geven, zowel binnen Landustrie als bij Empatec, geven we hier een goede invulling aan. Daar zijn we trots op,” besluit Arjen.

 

 

 

Wil je net als Landustrie samenwerken met Empatec?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Samen kijken we wat een samenwerking met Empatec jouw bedrijf kan opleveren.

We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op naar aanleiding van jouw contactaanvraag.