Onze collega: Annie Kroes

Sinds 1999 is Annie Kroes (46) werkzaam bij Empatec. Annie is geboren en getogen in Folsgare, een dorpje onder de rook van Sneek. Daar groeide zij op in een warm gezin met een oudere broer en jongere zus. Inmiddels heeft ze haar eigen huisje in het centrum van het dorp. En daar is ze ontzettend blij mee!

Na haar stage bij Empatec kon ze blijven. Eerst in het confectie atelier en later binnen het team van kantine en schoonmaak. Volgend jaar hoopt ze dan ook haar 25 jarig jubileum bij Empatec te vieren.

Annie is, via Empatec, een aantal jaren gedetacheerd geweest als schoonmaakster in de recreatiesector in Sneek, Heeg en Woudsend. Een mooie tijd, maar het was in het zomerseizoen behoorlijk aanpoten. Sinds een aantal jaren zorgt ze er weer voor dat alles binnen Empatec schoon en netjes wordt gehouden.

Droomberoep

Annie droomt al jaren van een functie als gastvrouw. Vorig jaar meldde zij zich als vrijwilliger om tijdens de open dag van Empatec als gastvrouw de bezoekers te ontvangen. En dat deed ze ontzettend goed! Haar leidinggevende zag haar opbloeien en dit was dan ook de eerste stap naar haar verdere ontwikkeling.

Ontwikkeling

Samen met haar leidinggevende Jantina werd er een ontwikkeltraject opgestart. Dit was niet altijd even makkelijk voor Annie. Zij houdt van structuur en vaste patronen. Dan is het af en toe best lastig om hiervan af te moeten wijken. Annie leerde echter steeds beter om hier mee om te gaan en heeft dan ook grote stappen gezet.

Ambassadeur

Binnen Empatec is er een aantal jaar geleden een groep ambassadeurs opgericht. Deze groep bestaat uit een tiental collega’s die o.a. rondleidingen binnen het bedrijf verzorgen. Annie wilde graag kijken of dit iets voor haar was en is een enthousiaste ambassadeur geworden!

Receptioniste

En toen kwam er, onverwachts, tijdelijk een plekje vrij bij de receptie van Empatec. Annie sprong graag bij, eerst alleen als gastvrouw, maar inmiddels handelt ze ook alle binnenkomende telefoontjes af en kan ze zich ook steeds beter redden met de computer.

Ze werkt er dan ook met veel plezier als vaste invalkracht. Ze droomt er dan ook van om in de nabije toekomst volledig aan de slag te kunnen als gastvrouw/receptioniste. Binnen of wellicht buiten Empatec.

Trots

Haar leidinggevende is ontzettend trots op Annie: ‘Ze bloeit helemaal op bij de receptie’. Annie kan dit alleen maar beamen en geeft aan ‘Ik zit nu eindelijk lekker in mijn vel’.