Empatec Werknemers Hoe werkt het ?

Hoe werkt het ?

Participatiewet

Iedereen die kan werken maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De wet is er om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. De Participatiewet vervangt de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong).

Sociale werkvoorziening

Er komen geen nieuwe plaatsen meer in de sociale werkvoorziening. Alleen mensen die op 31 december 2014 een vast contract hadden, hebben hun plaats gehouden. De gemeente begeleidt zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking naar werk bij een ‘gewone’ werkgever. Dit is het gevolg van de Participatiewet die sinds 1 januari 2015 is ingegaan. Doel van de wet is dat zoveel mogelijk mensen, met of zonder arbeidsbeperking, werk vinden. De Participatiewet vervangt (onder andere) de Wet sociale werkvoorziening.

Instroom & uitstroom van kandidaten

Pastiel verzorgt de uitvoering van de Participatiewet in de zes westelijke gemeenten van Friesland. Zij gebruikt de infrastructuur van Empatec om de kandidaten werknemersvaardigheden en vakvaardigheden te leren.

Heeft u vragen neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

Vragen / Contact

 

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Empatec en de verschillende vakbedrijven? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Empatec nieuws kunnen mailen.