Scholenproject Empatec biedt vele kansen!


Scholenproject Empatec in het Sneeker Nieuwsblad:

Win, win, win. Drie keer winnen in plaats van twee. Dat is wat het carousselproject stage van de scholen De Diken, Piet Bakkerschool en Sinne bij Empatec oplevert. Winst voor het Sneker bedrijf, winst voor de leerlingen van de drie scholen én winst voor de medewerkers van Empatec. Zij hebben namelijk de rol van leerlingbegeleider gekregen, en dat is een rol die heel goed voelt.

De stagecarrousel startte drie jaar geleden met een samenwerking tussen Empatec, the social firm zoals het bedrijf ook wel wordt genoemd, en De Diken, school voor praktijkonderwijs in Sneek, op steenworp afstand van elkaar. Leerlingen van De Diken liepen vaak al stage bij het bedrijf, zowel op de hoofdvestiging als bij de drukkerij tegenover de school aan de Simmerdyk. De contacten waren goed en beiden wilden het uitbouwen naar een meer regulier geheel. Daar rolde de stagecarrousel uit: leerlingen van de school kwamen elke vrijdag bij het bedrijf om op diverse afdelingen aan het werk te gaan.

In groepen gingen ze, onder leiding van medewerkers van Empatec aan de slag in de schoonmaak. Kantoren, werkruimtes maar ook de toiletgroepen. Niet meteen het gedroomde werk. Het stuitte dan ook best op verzet. Van leerlingen, maar ook van ouders. “Mijn kind hoeft niet wc’s te poetsen,” was een klacht. Maar ook ,”mijn kind hoeft niet naar Empatec.” School en bedrijf hebben veel moeten praten en uitleggen waarom er toch werd doorgezet. En met succes: na drie jaar draait het project op volle toeren. Er zijn veel meer afdelingen waar de leerlingen aan de slag gaan en ook de scholen voor voortgezet speciaal onderwijs Piet Bakkerschool en Sinne doen mee.

Dat is niet voor niets. Er zit namelijk een filosofie achter de stagecarrousel. Voor de scholen is het een uitgelezen kans om in een beschutte werkomgeving de leerlingen allerlei arbeidsvaardigheden te laten opdoen. In het grootste bedrijf van Sneek kunnen ze werken aan hun arbeidscompetenties. Op tijd komen, samenwerken, instructies opvolgen, doorzetten: het zijn belangrijke zaken waar de leerlingen op getraind worden. Met de bedoeling dat ze later op hun stage en in hun werk goed beslagen ten ijs komen. Voor leerlingen van De Diken is het de eerste stap richting arbeidsmarkt.

Lees hier het hele artikel in het Sneeker Nieuwsblad

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.