Kwalitatief verpakken met Empatec

Als ondernemer weet je hoe belangrijk de eerste indruk van je product is, en een netjes verpakt product trekt sneller de aandacht van je doelgroep. Echter, het voorzien van kwalitatieve verpakkingen is niet vanzelfsprekend. Bedrijven hebben te maken met uitdagingen zoals personeelstekorten en een concurrerende sector, waardoor het lastig kan zijn om zelf te verpakken of te bestickeren. Bovendien kan een productiefout snel ompakken vereisen.

Empatec Verpakken is een professioneel productiebedrijf waar zowel food als non-food producten klaargemaakt worden om de winkels in te gaan of om uitgedeeld te worden. Kwaliteit en werkgeluk gaan daarbij hand in hand. Met onze FSSC 22000, ISO 9001 en Skal certificeringen werken onze mensen, die een grotere uitdaging op de arbeidsmarkt hebben, iedere dag met veel plezier aan kwalitatief inpakwerk én hun eigen ontwikkeling en werkgeluk.

Download brochure

Verpakken

 • Flexibel inzetbaar voor spoedklussen of actiematig werk
 • Duurzame samenwerking bij langdurige trajecten
 • Machinaal of juist handmatig
 • Food en non-food
 • Advisering over de verpakkingsketen en werkwijze

Ompakken

 • Verwijderen van foutieve verpakkingen of producten
 • Opnieuw inpakken met juiste producten of verpakkingen
 • Het vervangen van verpakkingsonderdelen bij productiefouten

Bestickeren

 • Verpakkingen voorzien van informatiestickers
 • Labels en stickers coderen met bijvoorbeeld een houdbaarheidsdatum
 • Bestaande stickers in andere talen vervangen of overstickeren met Nederlandse stickers

Advisering bij verpakken

Achter de deuren van Empatec Verpakken gebeurt er meer dan alleen kwalitatief inpakwerk. Het meedenken in jouw bedrijfssituatie vinden wij vanzelfsprekend.

Soms is het bijvoorbeeld nodig om een specifieke machine in te zetten voor de opdracht of denken we mee over de inzet van de producten. In andere gevallen richten we de productielijnen volledig in op onze locatie, op basis van jouw opdracht.

Met onze kennis, ervaring en certificeringen weten we precies hoe we kunnen ondersteunen en werk uit handen kunnen nemen.

Adviesgesprek aanvragen

Fulfillment

Het verpakken van producten is een onderdeel in de keten. Maar wist je dat Empatec Verpakken ook volledige fullfillmenttrajecten uit handen kan nemen? Handig als je bijvoorbeeld een webshop hebt of geen magazijnruimte hebt. Daarmee automatiseer je een deel van jouw bedrijfsvoering, waardoor je er praktisch geen omkijken meer naar hebt.

Zo werkt het:

1. De producten en bijbehorende verpakkingen liggen op voorraad bij Empatec Verpakken.
2. Een order komt binnen via het verkoopsysteem. Deze komt ook rechtstreeks bij Empatec Verpakken binnen.
3. Onze medewerkers gaan aan de slag met de eventuele verwerking van het product indien nodig. Denk aan het vermalen van koffie of het samenstellen van een pakket.
4. De producten worden door onze medewerkers verpakt en klaargemaakt voor verzending.
5. Voor verzending wordt er gecheckt of de order compleet is. Hierna worden de producten verzonden.

 

Logistiek

Empatec Verpakken is werkzaam op diverse locaties in Friesland, waar je gemakkelijk jouw producten en verpakkingsmateriaal kunt laden en lossen. Geen transportmogelijkheden? Wij hebben een aantal vrachtwagens tot onze beschikking, waarmee we de logistieke uitdaging ook uit handen kunnen nemen.

WOL

WOL staat voor Werken op Locatie. Naast onze eigen locaties in Sneek en Franeker, werken onze medewerkers ook op locatie bij onze partners. Zo werken we bijvoorbeeld bij Rentex in Bolsward, waar onze medewerkers textiel vouwen.

Wat we kunnen

 • Inpakken en ompakken
  Of het nou gaat om food of non-food, biologisch of niet-biologisch, handmatig verpakken of machinaal, wij voorzien jouw product van de beste verpakking. Van krimpverpakkingen tot flowpacks en bundelverpakkingen.
 • Actiematig verpakken
  Kerst, Valentijnsdag, Ramadan of Halloween. Het verpakken van jouw actie- of feestdagenartikel is bij ons in goede handen. In de drukke periodes zorgen wij ervoor dat jouw product op tijd in de winkel ligt.
 • Herstellen productiefout
  Heb je een storing of wordt jouw productieproces op een andere manier verstoord? De medewerkers van Empatec Verpakken kunnen jouw product voorzien van de juiste verpakking. Zo is jouw product snel weer terug op de markt.
 • Bestickeren
  Wij voorzien jouw product in een handomdraai van de juiste sticker. We labelen, bestickeren en etiketteren. Handmatig en machinaal. In no-time bevat de verpakking van jouw product de juiste productinformatie.

Sociaal inclusief ondernemen

Bij Empatec Verpakken werken we aan de ontwikkeling van onze medewerkers, die doorgaans een grotere uitdaging hebben op de arbeidsmarkt. Belangrijk, want Empatec gelooft in werkgeluk. Door de verscheidenheid aan werkzaamheden die we van onze opdrachtgevers krijgen, zien we de kwaliteiten van onze medewerkers iedere dag groeien.

Door samen te werken met Empatec Verpakken profiteert jouw bedrijf niet alleen van kwalitatief werk, maar draag je bovendien ook bij aan het werkgeluk van onze medewerkers. Daarmee onderneem je als opdrachtgever aantoonbaar sociaal inclusief en maak je meters met de Social Return on Investment-doelstelling (SROI) van jouw bedrijf.

Dát is nog eens duurzaam.

 

“Het is een betrouwbare partij die afspraken nakomt. Ze denken mee in alle volumes – groot en klein – en hebben door de digitalisering een belangrijke groei doorgemaakt. Mensen worden efficiënt ingezet terwijl we het werkgeluk verhogen, en de communicatie verloopt vlot.”

Duco Lemke, mede-eigenaar Van der Meulen – Souvenirs en Kaarten

 

Benieuwd naar wat we nog meer kunnen? Meer informatie over onze andere diensten lees je op de pagina’s van Maakwerk, Dienstverlening, Groeituin en Pastiel.

 

Benieuwd wat Empatec voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact op

Wij werken o.a. voor

Wil je ook verpakkingswerk uitbesteden?

Bij Verpakken nemen we je werk uit handen en zorgen we voor werkgeluk voor onze mensen én de samenleving. Heb je producten die verpakt, omgepakt of bestickerd moeten worden? Neem dan contact met ons op. Binnen twee werkdagen ontvang je een reactie van ons.

 

Wil jij ook werk uitbesteden aan Empatec?