Onze collega: Ria Scholten

In de doorgaans drukke gangen van het sociaal werkleerbedrijf Empatec, springt één persoon er uit met een glimlach. Dat is Ria, een prachtig mens met een altijd blije uitstraling, ze straalt werkplezier uit. Haar geheim? De afwisseling van taken én ze wil zich altijd blijven ontwikkelen, zelfs op haar 58ste.

Geboren en getogen in Lemmer, groeide Ria op in een warm en liefdevol gezin. Met zeven broers en zussen om haar heen leerde ze de waarde van delen en van samen sterk staan.

40-jarig jubileum

Op haar achttiende begon Ria haar reis bij Empatec. Haar reis begon op het naaiatelier (toen nog Finkenburg) en ging vervolgens naar de afdeling Verpakken. Eén van de leukste werkzaamheden die ze hier deed was het bedienen van de pepernotenmachine. Deze machine trok zelfs de aandacht van Omrop Fryslân en vol passie vertelde Ria op zowel radio als televisie over haar werk.

Sinds kort werkt Ria in het magazijn van Verpakken. Hier, te midden van geordende stapels dozen en keurig gerangschikte producten, heeft ze haar nieuwe werkplek gevonden. Ria’s ogen glinsteren van trots als ze spreekt over haar werk in het magazijn. Nieuwe dingen leren daar wordt ze blij van. Ze bedient verschillende machines en manoeuvreert behendig alle dozen op de juiste plek. En in 2024 gaat ze zelfs aan de studie om een heftruckcertificaat te halen. Ondanks dat ze nog nooit auto heeft gereden/geen rijbewijs heeft, gaat ze deze uitdaging vastberaden aan.

Onlangs vierde Ria haar 40-jarig jubileum, een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbijging. Vol trots staat ze op de foto, met het speldje dat ze kreeg uitgereikt tijdens het jubileum.

Haar leidinggevenden Jappie en Marten vullen aan: “Ria is als een open boek, eerlijk en direct. Een harde werker die met humor door het leven gaat en altijd voor haar werk staat. Haar bereidheid om zelf de ontwikkeling op te zoeken, zoals het vragen om in het magazijn te werken, typeert haart. Ze is vastberaden om te blijven groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Grutsk

Empatec en haar werk zijn niet slechts een plek waar Ria haar tijd doorbrengt; het is een bron van trots. “Grutsk” is wat Ria voelt voor haar werk en voor Empatec. Deze trots straalt door in haar dagelijkse activiteiten en draagt bij aan de positieve sfeer binnen het team.