Onze collega: Sytze Koster

Sytze Koster (50) werkt al meer dan 25 jaar bij Empatec. Hij begon op de houtafdeling in Sneek. Mooi werk, maar door het verhuizen van dit bedrijfsonderdeel naar Franeker, moest Sytze in 2017 op zoek naar een andere werkplek. Na een snuffelstage kwam hij terecht bij Reshare, een onderdeel van de afdeling Verpakken. Bij Reshare wordt dagelijks kleding voor het Leger des Heils gesorteerd. Sytze staat elke dag op zijn vaste plekje aan het einde van de sorteermachine, hier knoopt hij de volle zakken dicht en doet hij de dekbedden in de big bags. In totaal heeft hij nu al meer dan 65.000 zakken door zijn handen gehad. Sytze houdt dit precies bij én bij elke 5000 zakken trakteert hij zijn collega’s op gebak.

Passies

Sytze is geboren en getogen in IJlst. Binnenkort verhuist hij naar Sneek. Een grote verandering. Maar met hulp van zijn mem, vrienden en collega’s heeft hij straks een eigen plek met ruimte voor zijn hobby’s. Vol enthousiasme vertelt Sytze over zijn passies. Hij heeft er meerdere.

Droom

Van jongs af aan is Sytze gek op rijden in een achtbaan. Zijn droom was om achtbanen te ontwerpen en te bouwen. Dat is het niet geworden, maar hij blijft regelmatig ritjes maken in achtbanen in diverse parken, in binnen- en buitenland. Zijn persoonlijk record is 325 ritten op 1 dag. Zijn doel is om nog een keer naar Disneyland Parijs en naar PortAventura in Spanje te gaan om daar te genieten van de geweldige achtbanen.

Sytze loopt de wereld rond

Samen met zijn wandelmaatje Ruurd loopt hij jaarlijks vele kilometers. Hij heeft inmiddels in zijn leven al meer dan 40.000 kilometer gewandeld. En de teller loopt nog wel even door. Hij hoopt dit jaar zijn 12e Elfstedentocht te wandelen en voor de 7e keer deel te nemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Tijdens deze wandeltochten is Sytze één van de sfeermakers, hij gaat verkleed als boef of in Tiroler outfit. Zodra het publiek hem ziet of herkent, schalt de muziek uit de boxen ‘Jailhouse Rock’ of ‘Anton aus Tirol’. Sytze geniet hier volop van!

Kaarten en gedichten

Voor alle familie, vrienden en collega’s maakt Sytze bij bijzondere gelegenheden een persoonlijke kaart, soms met een gedicht. De gedichten vergeet hij nooit en kan hij jaren later nog uit zijn hoofd oplezen.