Empatec Over Empatec Werken bij Empatec / Pastiel

Werken bij Empatec / Pastiel

Waar Empatec / Pastiel voor staat

De ‘Fryske Mienskip’ heeft een groot belang bij een economisch gezond bedrijf, dat voor iedereen die afstand tot de arbeidsmarkt heeft werk, inkomen, groei en zelfstandigheid betekent.
Passie voor mensen is wat ons drijft. Dat geldt voor Empatec én voor Pastiel.

Daarvoor bieden wij in verschillende productieomgevingen de beste werkplekken waarin mensen zich kunnen ontwikkelen (Empatec) en verkleinen we de afstand tot de arbeidsmarkt en begeleiden we mensen die niet zelfstandig een minimumloon kunnen verdienen naar duurzaam regulier betaald werk (Pastiel).

Werken bij Empatec / Pastiel betekent werken met passie voor mensen. Medewerkers en deelnemers aan trajecten leren op de werkvloer de competenties en vakvaardigheden. Op die manier bereikt degene zijn of haar ontwikkeldoel. Iedereen neemt hierbij actief deel aan het arbeidsproces. Voor onze opdrachtgevers zetten we nét even dat stapje extra. Daardoor voeren we het werk volgens afspraak uit en overtreffen we graag de verwachtingen.

Vacatures bij Empatec / Pastiel

Ga naar onze vacaturepagina voor openstaande vacatures.  Aanmelden voor Beschut werken, stages of trajecten kan via Pastiel.

Opleiding en ontwikkeling

Opleiding en ontwikkeling vindt bij voorkeur op de werkplek plaats. Wij maken daarbij gebruik van Werkstap. Werkstap is een online arbeidsdiagnose-, matchings- en ontwikkelinstrument. Het intrigeert (zelf-) diagnose met matching, loonwaardebepaling, ontwikkeling met werkopdrachten en accountmanagement tot één totaalproces, waarmee organisaties kunnen inzetten op ‘lean’ ondernemen. Onze medewerkers en deelnemers van Pastiel vinden met behulp van dit totaalproces beter passend werk.

Wij werken met standaard leerlijnen die opleiden tot bijvoorbeeld medewerker groenvoorziening, medewerker in de schoonmaak of lasser. En uiteraard kennen wij een uitgebreid leeraanbod op het gebied van VCA, heftruckopleidingen en andere projecten. We bieden ook hier niet alleen een opleiding aan, maar investeren vooral in de benodigde praktijkervaring op de werkvloer.

Naast de standaard leerlijnen ontwikkelen we graag samen met werkgevers leerlijnen op maat. Zo laten we ons leer- en ontwikkelaanbod maximaal aansluiten op de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Wij werken hierin samen met ROC’s en opleiders uit de regio. Altijd met de nadruk op het leren in de praktijk.

Bedrijfscultuur

Wij zijn praktische doeners. Passie voor mensen is de drijfveer voor onze leidinggevenden, begeleiders van de medewerkers en de trajectdeelnemers. Werken bij Empatec / Pastiel is leuk en leerzaam. Daarbij is de menselijke maat voor ons van grote waarde. Wij werken samen aan dagelijkse verbetering, met respect voor elkaar en voor onze opdrachtgevers. Medewerkers en deelnemers mogen in het kader van hun leerproces fouten maken, maar opdrachtgevers horen daar niets van te merken.

Onze medewerkers

De medewerkerstevredenheid scoort bij Empatec / Pastiel een 7,1. We dagen onszelf uit om een zo hoog mogelijke score op medewerkerstevredenheid te halen. Met plezier op de werkvloer leveren we graag goede prestaties. Dat doen we binnen ons bedrijf voor de opdrachtgevers, maar ook op locatie bij diverse opdrachtgevers buiten Empatec / Pastiel.

Trajectdeelnemers werken bij ons door fysieke en/of mentale belemmeringen. Het werk dat zij doen is echter specialistisch, het zijn stuk voor stuk vakmensen. Met alle benodigde diploma’s en certificaten mocht dit bij hun vakgebied horen.

Zij verrichten de werkzaamheden die met de opdrachtgevers zijn afgesproken en willen daar het beste in zijn. De werkzaamheden voor opdrachtgevers worden voor 75% verricht door onze eigen medewerkers en door trajectdeelnemers vanuit de Participatiewet. Dankzij onze medewerkers zijn onze klanten zo tevreden over de uitvoering van ons werk, dat zij ons daarvoor een 7,4 geven.

Bedrijfsgrootte

NV Empatec is een succesvolle en dynamische maatschappelijke onderneming met ruim 1.500 medewerkers uit de sociale werkvoorziening en trajectdeelnemers uit de Participatiewet. Daarnaast werken er ruim 100 mensen in leidinggevende, begeleidende of staffuncties.

Meer informatie?

Bel mij terug

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Empatec en de verschillende vakbedrijven? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Empatec nieuws kunnen mailen.