Empatec zoekt een nieuwe bedrijfsmanager voor het vakbedrijf Dienstverlening

36 uur per week

Empatec is een sociale onderneming met zes vakbedrijven. Dienstverlening, Verpakken, Metaal, Hout, Kas, Pastiel. Dienstverlening is één van de grotere vakbedrijven met ruim 300 medewerkers. Voor dit prachtige vakbedrijf zijn we op zoek naar een nieuwe bedrijfsmanager. 


Dienstverlening

Onze hoveniers, natuurbeheerders, stratenmakers, schilders, brugwachters en schoonmakers zorgen voor een groene, schone en duurzame woon- en leefomgeving in de gemeenten Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Waadhoeke en Harlingen. Wij zijn trots op de resultaten die we hierin bereiken.

De functie

Onze bedrijfsmanager is de manager van het vakbedrijf. Iemand die de volledige commerciële, operationele, personele en financiële verantwoordelijkheid draagt. Je zorgt ervoor dat onze medewerkers optimaal en duurzaam worden ingezet in passend werk met optimale ontwikkelmogelijkheden en toegevoegde waarde. De match tussen deze werkzaamheden en onze private en publieke opdrachtgevers zorgt voor continuïteit.

Je leidt het MT van Dienstverlening en zorgt voor het opstellen en uitvoeren van de visie en strategie van het vakbedrijf, passend binnen de opdracht van onze aandeelhouder. Je stelt ook de begroting op en je zorgt dat deze wordt gehaald door er, samen met je team, enthousiast en hard aan te werken. Je rapporteert aan de directie.

Wie zoeken we?

Als bedrijfsmanager heb je visie en toon je leiderschap. Je staat voor de resultaten die we met elkaar afspreken en dat doe je met plezier binnen een veranderende omgeving. Je past je gedrag aan als de situatie daarom vraagt. Je bent een leidinggevende die in een publieke en private veranderende omgeving goed gedijt. Daarnaast beschik je over:

 • Ruime leidinggevende ervaring in een vergelijkbaar werkveld
 • HBO werk-en denkniveau
 • Goede communicatieve vaardigheden, zodat je een volwaardige en representatieve gesprekspartner bent voor directie, opdrachtgevers, medewerkers en andere belanghebbenden
 • De capaciteit om buiten je eigen vakbedrijf mee te denken over de uitvoering van de strategie voor geheel Empatec
Wat bieden wij?
 • Een mooie en uitdagende functie in een maatschappelijke onderneming
 • Veel ruimte voor eigen ideeën en initiatieven
 • Een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 15,55 % van het brutosalaris per maand
 • Een tijdelijke aanstelling, die we bij goed functioneren graag omzetten in een vaste aanstelling
 • Veel plezier in het werk
 • De functie is ingeschaald in schaal 13 van de WSGO
Interesse?

Stuur dan je sollicitatie met CV vóór 30 januari 2023 naar:  e.pijpers@empatec.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Olaf Schulte via 06 –51395809

Over ons

Empatec is een organisatie waar mensen naar waarde worden geschat. Wij kijken naar wat mensen kunnen. En we geloven in werk. Empatec zet werk in om mensen hun eigen kracht in te laten zien en vanuit daar te groeien. Het liefst naar reguliere bedrijven. Empatec heeft een plezierige en professionele werkomgeving, waar ruimte is voor echtheid en ontwikkeling. Iedere dag opnieuw gaan we met opgestroopte mouwen aan de slag. Samen met onze collega’s, klanten en gemeenten. Op onze eigen manier. Vaak nét even anders. Maar alleen samen zijn we succesvol. 

Wil je nog meer over Empatec weten? Neem een kijkje op onze website voor mooie verhalen, klantreferenties en projecten. 

Lees hier alles over onze kernwaarden