Wouter Smits – Commercieel directeur Primus Waver Paper


“Empatec Verpakken is voor Primus een betrouwbare partner voor het verpakken van onze eetbare producten“

Het bedrijf

“In 1916 zijn twee broers in Oostzaan gestart met de productie van de ouwel. Een natuurlijk en eetbaar product dat voldoet aan alle behoeften en als basis de aardappel heeft. Anno 2017 is Primus Waver Paper een van de grotere spelers wereldwijd en levert aan 45 landen. Een aantal jaren geleden hebben wij Empatec Verpakken benaderd om een deel van de verpakkingslijnen op zich te nemen. Wij zochten naar een betrouwbare partner in de verpakkingsindustrie en kwamen via een van onze relaties bij Empatec Verpakken. Zekerheid, stabiliteit en goed gekwalificeerd zijn belangrijke sleutelwoorden voor ons. De Empatec medewerkers en de aansturing werken met veel aandacht en geduld aan ons product. Het werk gebeurt niet heel snel, maar wel op een goede en nette manier. En dat geeft ons weer rust. Hierdoor kunnen wij ons richten op onze ‘core competence’: het produceren van kwalitatief hoogwaardig eetbaar papier. Daarnaast is MVO belangrijk voor ons omdat duurzaamheid hoog in het vaandel staat en het voelt ook goed om hier indirect aan bij te dragen”.

Eetbare branding en prachtig medium

“De grondstof van de ouwel is het zetmeel dat uit de aardappel komt. Ook wordt wel maiszetmeel gebruikt of rijst. De ouwel is een technisch complex product en vereist een hoogwaardige kwaliteit omdat het voor de voedselindustrie is. We zien ook steeds meer de bewustwording van het eetgedrag bij de consument, mede vanwege de stijging van obesitas en diabetici. Zelfs de populaire cartoon figuurtjes zijn niet meer van suiker maar van ‘eetbaar’ papier. De ouwel zie je terug op allerhande manieren; bij de bakker bijvoorbeeld. Denk aan de versiering op cake en gebak. Onlangs is een bekende supermarkt zelfs gestart met een eetbaar recept met bessen en bramen uit het groentevak. Maar als ik zelf nog door de supermarkt loop, zie ik nog veel meer mogelijkheden. Uitgangspunt moet worden dat je de verpakking opeet en niet meer weggooit. En als je het toch weggooit, dat hij in ieder geval biologisch afbreekbaar is. Deze eetbare branding is daarnaast een prachtig medium.

Door de toegenomen vraag van het product en de beperkte verpakkingscapaciteit bij ons bedrijf in Oostzaan, zijn we blij met de goede samenwerking met Empatec Verpakken. Ook andere bedrijven raad ik aan om in overweging te nemen om Empatec Verpakken in te zetten. Empatec is namelijk goed in verpakken“.

Terug naar alle ervaringen
Neem contact op met Empatec Verpakken

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.