Reinold Algra | Eigenaar Reva Lastechniek


Lasmaterialen worden ingepakt, lasonderdelen worden geseald en bestellingen voor klanten worden klaargemaakt voor vervoer. Het is één en al bedrijvigheid bij Reva Lastechniek in Joure. Dé specialist voor alles op het gebied van las-en snijtechniek. Sinds kort werkt Inge via sociaal werkbedrijf Empatec bij hen als algemeen medewerkster.

Plezier

Na een warm welkom begint eigenaar Reinold Algra enthousiast te vertellen: “In veel sectoren zijn momenteel onvoldoende mensen beschikbaar voor werk. Neem bijvoorbeeld de zorg, hier komt ontzettend veel papierwerk bij kijken. Dit gaat ten koste van de tijd die aan patiënten besteed kan worden. Dit moet weer omgedraaid worden. Je kunt dit relatief simpel oplossen: maak het werk weer aantrekkelijk ! Dat proberen wij ook te doen bij Reva. Er moet hier uiteraard gewerkt worden maar er moet ook tijd zijn voor plezier. Een grapje en een grolletje op zijn tijd is zo belangrijk.”

“Inge helpt bij het succesvol maken van ons bedrijf. Ze is goud waard voor ons!”

Reinold Algra

Goud waard

“Jaren geleden had ik meer de insteek om carrière te maken en succes te hebben. Nu kijk ik hier anders tegenaan. Ik vind het belangrijk dat ons bedrijf ook van betekenis is voor de wereld. Dat Inge nu via Empatec bij ons werkt is hier onderdeel van. Als er arbeid moet worden verricht, dan is dat arbeid. En dan is er geen sprake van een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen hier is even belangrijk. Dit geldt ook voor Inge. De collega’s kunnen helemaal op haar vertrouwen. Inge helpt bij het succesvol maken van ons bedrijf. Ze is goud waard voor ons!”

Ontwikkelen

“Inge pakt steeds meer taken op. Ze is verantwoordelijk voor onze zogenaamde SPS (Small Parts Store)-kasten. Dit zijn kasten met alle lasonderdelen en gebruikersartikelen die een lasser nodig heeft.  Deze worden ingepakt bij Reva. De kasten staan bij klanten op de werkvloer.” Inge vult aan: “Ik werkte eerst bij Empatec in Bolsward. Maar ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen. En dat kan bij Reva. Ik seal verschillende lasonderdelen en zorg voor de voorraad die in de kasten komt bij klanten. Maar ik ruim ook pakbonnen op, geef de planten water en maak het koffiezetapparaat schoon. Ik werk hier nu een aantal maanden en ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik kom elke dag op de fiets naar het werk. Ik kan me geen leukere werkplek wensen!”

Reinold is blij met Inge en met sociale werkvoorziening Empatec. Als de mogelijkheid zich voordoet dan zou hij zeker nog iemand aannemen via Empatec.

Lees hier nog meer ervaringen
Of neem contact op met Pastiel Re-integratie

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.