Klaas de Jong – Hoofd Verpakking en Verlading Frisia Zout


“Ik wil Empatec Verpakken aanbevelen omdat het een leuk bedrijf is, meedenkt en flexibel is!” 

4 kilo blokjes zout

Het is begonnen in 2001. Bij Frisia Zout zochten we naar een oplossing voor een klant die vroeg naar 4 kilo blokjes zout. Wij maken standaard 10 kilo blokjes voor waterontharding, dus dit was nieuw. De vraag was om de vier kilo wateronthardingblokjes te verpakken in een klein zakje en dan op de markt te brengen. Vooral bedoeld voor een particulier wateronthardingsysteem. Toen zochten we naar een methode om dat te maken en dat is verder gelukt, want we hebben de apparatuur daarvoor. Maar verpakken is niet onze expertise. De zwaarte van de producten van vier kilo leende zich echter uitstekend om verder te kijken. Om een grote investering voor te blijven voor een specialistische machine, wilden we een oplossing met lagere kosten. Zo zijn we uiteindelijk bij Empatec Verpakken terechtgekomen en die heeft dat meteen opgepakt. En nu nog steeds. Tot op heden hebben we nog steeds geen machine aangeschaft.

Stijgende productie

De productie stijgt behoorlijk en er zijn inmiddels 21 mensen aan het werk vanuit Empatec Verpakken. In de winterperiode werken er wat meer en in de zomerperiode iets minder. Empatec Verpakken huurt een ruimte aan de overkant bij onze scheepsagent (degene die het transport van het laden en lossen van de schepen vertegenwoordigd). Daar zijn drie lijnen met verpakkingsmogelijkheden. Als er een oplossing was met automatisering en weinig kosten, dan hadden we daarvoor gekozen. Omdat deze hele ontwikkeling van dit product in een beginstadium was, is een bedrijf als Empatec Verpakken een uitstekende partij. Wij zijn nu 15 jaar bij Empatec en dat is behoorlijk gegroeid. We zijn van een kleine 500 ton per jaar, naar over een miljoen ton zoutblokjes gegaan. We zijn dus verdubbeld. Het product heeft zich goed ontwikkelt.

Wateronthardingssysteem

Er zijn meer fabrikanten en bedrijven die wateronthardingssystemen maken. In Nederland zijn ze in verschillende maten en soorten te koop. Een aantal werken op zouttabletten en een aantal op deze zoutblokjes. De markt heeft zich behoorlijk ontwikkelt, in Nederland was altijd zacht water, maar dat blijkt toch wel tegen te vallen. Het systeem zorgt voor minder huidproblemen, kalk in de douche en afzetting.

Regiofunctie

Het is een groeiproduct en daar heeft Empatec goed in geacteerd. We zijn een bedrijf met een regiofunctie, net als Empatec. Vanuit goed werknemersschap wil je iets doen voor deze groep mensen. Ons zoutproces vereist hoog gekwalificeerde mensen met procestechnologie. Alleen verpakking kan uitstekend verricht worden door mensen van Empatec. Ze doen het ook met heel veel plezier. We beschouwen ze als onze eigen mensen. Ze zijn heel betrokken bij de werkzaamheden en zijn flexibel. Toen we leveringsproblemen hadden, was de halffabricaat nog niet klaar en Empatec Verpakken moest wachten. Plotseling was er weer een product wat snel uitgeleverd moest worden. Dan realiseert Empatec Verpakken heel snel overuren en werkt dan zelfs op zaterdag. Dat kan ik wel heel erg waarderen. De medewerkers komen hier één keer per jaar op een excursie, om te kijken naar het halffabricaat. Erg leuk. We hebben goed contact met elkaar.

Gentleman Agreement

Ik wil Empatec aanbevelen, omdat het een leuk bedrijf is, meedenkt en flexibel is. We zijn nu bijvoorbeeld met een nieuw product bezig en doen daarmee testen. Empatec denkt hierin mee en bedenkt oplossingen. Verbeteringen zijn ook bespreekbaar, want het contact is er al. Met Empatec hebben we een ‘gentleman’ agreement, waardoor we hen ook inschakelen bij nieuwe opdrachten. Dat zouden we niet doen als het geen goede club is en je niet goed met elkaar overweg kan.

Terug naar alle ervaringen
Neem contact op met Empatec Verpakken

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.