Jelle de Jong – Directeur Bijlsma Hijs- en Heftechniek


“We vinden het erg belangrijk dat dit detachering traject zorgvuldig wordt opgepakt.”

Detachering

Willem Ringnalda is via Empatec Detachering & Coaching gedetacheerd bij Bijlsma Hijs-en Heftechniek. Willem is een rustige man van weinig woorden; what you see is what you get. Sinds 2002 heeft Willem bij Empatec gewerkt binnen de groenvoorziening. Tot voor kort was hij werkzaam als vakkracht cultuurtechniek. Binnen deze functie bediende hij onder andere een maaimachine. Op een gegeven moment was Willem toe aan iets nieuws. Daarom heeft hij in 2017 deelgenomen aan het mobiliteitsproject. Dit project bereidt mensen door middel van een aantal workshops voor op werken buiten Empatec. Nog voor afronding van het project deed zich binnen Bijlsma Hijs-en Heftechniek Joure een mogelijkheid voor binnen het magazijn. Op initiatief van Bijlsma zijn de mogelijkheden voor invulling met een kandidaat vanuit de participatiewet onderzocht.

Steeds zelfstandiger

Na een proefplaatsing is Willem (zie foto) sinds juli 2017 voor twee dagen per week gedetacheerd bij Bijlsma als allround medewerker magazijn. Hij wordt begeleid door Herman Rodenburg, hoofd magazijn. De taken van Willem zijn onder andere: materiaal verzamelen, ordenen van het magazijn, hallen en terrein, pakketten verzendklaar maken en aanvullende werkzaamheden. Tijdens de detachering heeft Willem zijn heftruckopleiding gehaald. “Dat was niet zo ingewikkeld,” aldus Willem. Vanwege het positieve verloop van de detachering is Willem gestart met een interne ‘opleiding’ binnen Bijlsma. Inmiddels werkt hij zelfs vier dagen per week. Door de gedegen aanpak en goede begeleiding van Herman, wordt Willem steeds zelfstandiger. Zijn takenpakket breidt  zich met kleine stappen uit.

Zorgvuldigheid staat voorop

Directeur van Bijlsma, Jelle de Jong vertelt: “We vinden het erg belangrijk dat dit detachering traject zorgvuldig wordt opgepakt. Het doel is toewerken naar een fulltime plaatsing voor lange termijn. We willen Willem een kans geven te blijven leren en willen de stijgende lijn voortzetten met reële verwachtingen. Het is fantastisch om te zien hoe Willem zich verder ontwikkeld in zijn nieuwe omgeving en functie.” Dit is een mooi voorbeeld van een samenwerking waarbij met aandacht en zorg door alle partijen gewerkt wordt aan een positieve match! De zorgvuldige aanpak vanuit Bijlsma en de betrokken begeleiding dragen bij aan het huidige succes en ontwikkelingen van Willem.

Terug naar alle ervaringen
Neem contact op met Empatec Detachering & Coaching

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.