Frank van Erp – Commercieel  Directeur Van der Weerd Installatietechniek


“Ga zeker het gesprek aan met Empatec en probeer gewoon eens uit hoe ver je kunt komen met diensten die je aan hen zou willen uitbesteden. ” 

Van der Weerd Installatietechniek is bijna 80 jaar oud. Wij zijn twee generaties terug opgericht door de twee broers Lourens en Bauke Van der Weerd. Zij startten een winkel en een elektrisch installatiebedrijf. In de jaren ’80 van de vorige eeuw hebben hun zonen (Meindert en Meindert) het bedrijf overgenomen. En sinds één januari 2009 hebben Jelle van der Velde, Bauke van der Weerd en ik, als derde generatie het bedrijf overgenomen. Van der Weerd Installatietechniek is een totaal installateur. Wij hebben specialismen in electrawerk, werktuigbouwkundig werk, loodgieterswerk en beveiligingstechniek.

Campus Zonnelaan in Groningen

Voor ons installatiebedrijf is de Campus Zonnelaan een groot bouwproject geweest. Wij kregen te maken met een aantal bijzondere zaken die nieuw voor ons waren. Ten eerste ging het om aardbevingsbestendige bouwen. Het tweede bijzondere aan dit project is dat het is opgebouwd middels gestorte tunnelbouw. (Dit betekent dat de betonelementen (wanden en plafonds), geheel in het werk zijn gestort). De campus is vooraf 3-dimensionaal uitgetekend. Dat maakte dit project zeer geschikt voor prefab, omdat alle maten van te voren bekend waren. Door deze manier van werken heb je een enorm korte bouwtijd. Het gaat echt in een razend tempo. Daardoor moesten er heel veel dingen kant- en klaar worden aangeleverd, om het ter plekke makkelijk en snel te kunnen verwerken. Onze monteurs moesten mee in deze snelle bouw.

Tijdbesparing

Op de dag van installatie moet de meterkast in onderdelen, in de juiste volgorde ingepakt, op de juiste etage staan. Daar hebben wij kans gezien om Empatec Metaal in te roepen. Empatec heeft de volledige meterkasten in onderdelen, het leidingwerk en de beugeling op maat gemaakt en ingepakt. Zowel elektra, waterleiding, CV als ventilatie. Alle losse onderdelen zijn op maat gemaakt. Dit is samengevoegd tot een kant-en-klaar bouwpakket. Daarmee konden onze monteurs op het werk de meterkasten opbouwen. De tijdswinst die dit opleverde zorgde ervoor dat wij het project binnen afgesproken tijd af hebben kunnen ronden.

Hoe zijn jullie bij Empatec terecht gekomen?

Een tijd geleden al hebben wij hier lokaal kennis gemaakt met Empatec. We hebben toen aan tafel gezeten om kansen voor Empatec in kaart te brengen voor de installatiebranche en wat Empatec voor ons kon betekenen. Op dat moment hadden wij geen concreet geschikt project voor Empatec maar na dit plezierig gesprek zijn we Empatec niet vergeten. Ongeveer een jaar later kwam onze opdracht voor de Campus Zonnelaan voorbij: Prefabben past heel goed in het takenpakket van Empatec wisten we inmiddels. Wij moesten wel heel snel en precies leveren, dus hebben wij direct contact met Empatec opgenomen.

Hoe verliep de samenwerking?

Wij zijn vervolgens heel enthousiast met de projectfolder en tekeningen onder de arm naar Empatec toe gestapt. We hebben gezegd: “dit wordt het ongeveer, kunnen jullie ons helpen?” Dat was iets te snel, daar schok men bij Empatec nogal van. Vervolgens hebben we de details teruggebracht naar platte tekeningen. Toen werd het behapbaar, overzichtelijk en werd het werk met enorm enthousiasme en betrokkenheid opgepakt. Bij Empatec moesten wij wat meer aandacht besteden aan uitleg en overdracht. Echter als je dit overwint, dan krijg je een enorme betrokkenheid en enthousiasme van de medewerkers van Empatec. Alles is uit de kast getrokken om ons te kunnen faciliteren. Geweldig vonden wij de enorme wil om dit project aan te pakken en de plezierige samenwerking op alle niveaus. Wij hadden de kwaliteiten en de technieken die wij nodig hadden niet bij Empatec gezocht. Dit was een onterechte aanname.

Raad je Empatec aan?

Ik raad Empatec van harte aan. Ben als bedrijf niet te bang om met Empatec in gesprek te gaan, er liggen veel kansen. De bewaking van kwaliteit is aanwezig en de controle op het eindproduct is goed georganiseerd. Ze maken verwachtingen waar en weten goed waar hun kwaliteiten liggen. Zondermeer een plezierige partij om mee samen te werken. Ga zeker het gesprek aan met Empatec en probeer gewoon eens uit hoe ver je kunt komen met diensten die je aan hen zou willen uitbesteden. Via de juiste contacten ontdekten wij bij Empatec veel meer know-how dan dat wij hadden kunnen bedenken.”

Terug naar alle ervaringen
Neem contact op met Empatec Metaal

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.