Eelco Stienstra – Parkmanager RCN Vakantiepark de Potten


“Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt iets bieden vinden wij belangrijk”

Hart voor mens en milieu

Je krijgt direct zin in vakantie. Bij RCN de Potten in Offingawier. Een rust valt over je heen. Vriendelijk en open. De 52-jarige parkmanager Eelco Stienstra ten voeten uit. De begroeting is één met een glimlach en verontschuldigingen. Zelfs nu in de winter is het druk. Eelco lijkt geboren voor het campingleven. Voor het vermaken en het zorgen voor mensen. Het is niet gek dat RCN op zijn pad kwam. Een organisatie waar de mens van waarde is. Én nog belangrijker: de mens met afstand tot de arbeidsmarkt is een vast onderdeel van de organisatie.

Identiteit

Eelco Stienstra doet rustig zijn verhaal. Over zijn vroegere leven en over RCN. Een organisatie die hem op het lijf geschreven is. Het campingleven is hem met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan staat hij iedere vakantie op de camping. Zijn werkervaring vindt hier dan ook de basis. Als recreatiewerker en –leider en bij de technische dienst. RCN wordt zijn vaste honk. In zowel Nederland als Frankrijk. RCN is niet zomaar in zijn leven: het is een heel mooi bedrijf. Een organisatie met een stevige identiteit. Ze zijn er niet alleen voor zichzelf maar ook voor de medemens en het milieu. De samenwerking met Empatec Hoveniers past perfect.

Niet alleen op de wereld

RCN de Potten is 20 hectaren groot en heeft alles van een reguliere camping tot particuliere huisjes en luxe mobile homes. Eigenlijk zeggen ze: ‘we zijn niet alleen op de wereld’. Met de winst die wordt behaald doen ze mooie dingen voor de medemens. Gratis vakanties voor jong en oud bijvoorbeeld. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt iets bieden vinden ze ook belangrijk. Het is zelfs opgenomen als een van de bedrijfsdoelstellingen. Al jaren werken ze samen met Empatec Schilderwerk, groenonderhoud en aanleg van tuinen. Als er iets moet gebeuren op het park, denken ze aan Empatec. Het zijn gewoon harde en trouwe werkers. En doen het werk goed. Als ze maar de juiste begeleiding krijgen. Dat doet Eelco graag.

Dubbel van waarde met Empatec

Empatec is van ‘dubbele waarde’, legt Eelco uit. RCN betekent wat voor Empatec. En ze betekenen wat voor hem en de organisatie. De organisatie vindt het geweldig om met Empatec te werken en voor hen het verschil te maken. Ze zijn echt van waarde voor de organisatie. Samen zorgen ze ervoor dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een belangrijke plek op de arbeidsmarkt behouden. Met een lach op zijn gezicht sluit Eelco af: ‘Eigenlijk vind ik het gewoon hartstikke leuk om met Empatec te werken’.

Terug naar alle ervaringen
Neem contact op met Empatec Hoveniers

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.