Ad Ton – facilitair manager van Stichting Odyssee in Sneek en omgeving


“Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bewuste keuze.”

Ad Ton, facilitair manager van Stichting Odyssee in Sneek en omgeving. De vriendelijke oogopslag en zijn rustige stem vallen op. Deze man lijkt hier te horen. In het speciaal onderwijs. Al jaren werkt Ad samen met Empatec. Een waardevolle relatie. Geloven in de mogelijkheden van de mens. Dát is zijn drijfveer. Al zijn hele leven lang. Word je zo geboren? Dat lijkt genetisch bepaald. Zorgen voor de mens die dat extra beetje hulp nodig heeft. Zonder eigen gewin.

Samenwerking

Ad is al van jongs af aan begaan met de mensen om zich heen. In zijn volwassenen leven kiest hij bewust voor een ‘mensen-vak’. Gymleraar en stagecoach van praktijkonderwijs lijkt zijn roeping. Het ontwikkelen van mensen spreekt hem aan. Leerlingen die extra steun in de rug kunnen gebruiken. Bij Empatec bracht hij veel stagelopers onder. Hij weet welke bedrijven Empatec heeft. Wat Empatec kan. Én waar leerlingen goed passen. Met een vertrouwd gevoel start hij deze mooie samenwerking.

Sterke band

Zijn functie veranderde naar adjunct-directeur. Dit verbeterde de samenwerking. Ad kon meer invloed uitoefenen op de keuzes die op facilitair gebied gemaakt moesten worden. Empatec kreeg de aanbesteding van het schoonmaken van gebouwen, samen met twee reguliere schoonmaakbedrijven uit Sneek. Met de beste voorwaarden en de beste prijs. De samenwerking werd verbreed: Empatec doet nu al jaren het onderhoud en de aanleg van de schoolomgeving en schoolpleinen. Daarin vindt de stichting een passende klik. De samenwerking verloopt hartstikke mooi, volgens Ad. Als er wat is zitten we binnen 24 uur aan tafel. Zo hoort dat. En met een nieuwe aanbesteding voor een perceel wordt er gelijk aan Empatec gedacht. Met Empatec weet Ad dat het goed komt. Alles klopt: de prijs, de kwaliteit, de mensen en het werk.

Filosofie

Prijs-kwaliteit blijft belangrijk. Klussen moeten betaald worden. En voldoen aan de kwaliteitseisen. Dat geldt ook voor Empatec. Empatec is een gewone organisatie. Maar prijs is niet allesbepalend. Net als Odyssee denkt Empatec aan de waarde van mensen. Maar het werk is zeker van belang. Empatec is een belangrijke link voor de stichting. Leerlingen van de praktijkschool kunnen meewerken of stagelopen bij Empatec om het vak te leren. Dat schuift zo in elkaar. Voor Ad staan leerlingen voorop.  De manier van werken is een filosofie geworden. Een levensmotto. Een prachtige!

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.