Empatec Cases Rentex Floron | Werken op locatie

Rentex Floron | Werken op locatie

titus-mulder_uitsn_0019Titus Mulder, algemeen directeur

Casus: Werken op locatie

“Wij hebben passend werk, Empatec heeft de geschikte mensen. Dit past prima bij elkaar.”

Rentex Floron

Wij bestaan al meer dan 100 jaar en Rentex Floron is een echt familiebedrijf. Wij zijn het grootste zelfstandige wasserijbedrijf van Nederland, gespecialiseerd in het verwerken van textiel uit de gezondheidszorg. Opgericht door Thomas Mulder in 1913, is dit bedrijf al generaties lang een begrip in de omgeving.

Het bedrijf is een groot bezit voor onze familie. Niet alleen gezien de omvang van Rentex Floron, maar ook de geschiedenis die erbij hoort. We zijn hier in de familie dan ook erg trots op. De positie die ons bedrijf inneemt in de omgeving is belangrijk, voor de stad Bolsward en de steden en dorpen daarbuiten. We bieden veel werkgelegenheid en hebben ook een maatschappelijke functie, net als Empatec. Hier hebben onze medewerkers de mogelijkheid om zich te ontplooien, ze vinden zelfstandigheid door hun baan en vormen daarmee hun identiteit. Het is mooi als je die rol en die functie kunt invullen als bedrijf.

Voor mij persoonlijk is de mooiste kant van Rentex Floron de combinatie van klanten, logistiek, productie en de samenhang daarin. Vooral de enorme logistieke operatie die wordt uitgevoerd is een persoonlijk interessegebied. Het houdt letterlijk nooit op, het is complex en enorm dynamisch.

Hoe zijn jullie bij Empatec terechtgekomen?

Mijn vader was toentertijd president van de raad van commissarissen van Empatec, dat is al ruim 15 jaar geleden. Daardoor ontstond er op natuurlijke wijze een samenwerking en deze is altijd gebleven. De samenwerking is sindsdien alleen maar intensiever geworden, met als laatste ontwikkeling de medewerkers van Empatec die nu daadwerkelijk hier bij ons op locatie aan het werk zijn.

Voor die tijd deed Empatec al erg veel werk voor ons, op een andere locatie in Bolsward, bij Empatec zelf in huis. Toen bleek dat deze locatie zou sluiten hebben wij samen deze oplossing gevonden. Het is een logische volgende stap. Logistiek is het slimmer en er is meer synergie onderling. Daarnaast hoort maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons bedrijf. Dit is een voorbeeld van de manier waarop we dit invullen. De mensen van Empatec werken nu sinds vier weken bij ons in huis en het gaat vlekkeloos.

Wat was de verwachting over de inzet van Empatec medewerkers?

In het verleden hebben we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de fabriek in dienst gehad en dat ging niet altijd even goed. Je merkt dat het soms lastig is om daar als organisatie mee om te gaan. Het is hier enorm hectisch, dat is al belastend voor werknemers zonder een beperking. De was moet de deur uit, wat er ook gebeurt. Niet iedereen kan daarmee omgaan.

Je hebt dan de juiste leidinggevende nodig voor de begeleiding van deze werknemers en de werkzaamheden moeten passen. Door deze minder positieve ervaringen uit het verleden had ik een bepaald beeld, ik was er wat huiverig voor. Dit blijkt nu achteraf niet te kloppen: het gaat ontzettend goed. Het was in eerste instantie  voor ons een flinke stap , maar nu denk ik: Waarom hebben we dit niet eerder gedaan?”

Hoe verliep de samenwerking?

De invulling van het werk voor de mensen van Empatec is goed, dit hebben we samen ingericht. Ze hebben een eigen, aparte plek, buiten de hectiek en nog enigszins beschermd. Plus de leidinggevende komt bij Empatec zelf vandaan. Dit geeft rust en dat merken we.

Ze zijn begonnen met het stapelen van washandjes en sopdoekjes en binnen een week deden ze al andere dingen erbij, zoals het merken van handdoeken voor ons segment horeca.Ook zijn ze bezig met het sorteren en tellen van afgekeurd linnengoed. Plus, al onze kleding wordt bij onze klanten aangeleverd op kledinghaakjes die wij ook weer terugkrijgen.  Die haakjes zitten wel eens in de knoop en werden eerder afgeleverd bij oud metaal. Nu worden ze gesorteerd en kunnen wij ze hergebruiken.

Hoe de werkzaamheden zich verder gaan ontwikkelen zullen we zien, deze stap maakt het allemaal veel makkelijker.

Wat had je ervan kunnen weerhouden om met Empatec samen te werken?

De aanname dat het heel veel energie zou kosten. Uiteindelijk had deze transitie veel minder om handen dan ik verwacht had. De samenwerking verloopt vlekkeloos en operationeel gaat het nu beter dan dat het was. We schakelen sneller, de afstand is korter en er is meer informatie-uitwisseling.

Deze vorm van samenwerking (werken op locatie, red.) is dus zeker aan te raden. Je moet als bedrijf wel werkzaamheden hebben die passen. Dit zijn eenvoudige, repeterende bezigheden die ook continue moeten worden verricht.

Over maatschappelijk verantwoord ondernemen

Vanuit het bedrijfskundige denken wordt MVO vaak ingevuld via duurzaamheid. Duurzaamheid en geld besparen gaan ook goed samen, dit maakt het makkelijker. Maar het vraagt ook vaak grote investeringen

De relatie met de sociale omgeving als bedrijf wordt daardoor echter onderbelicht. Voor de lange termijn moet je zorgen voor deze omgeving. Vroeg of laat snij je jezelf in de vingers als je dit niet doet: De omgeving en jij zijn verantwoordelijk voor elkaar en afhankelijk van elkaar.

Dit wordt bij de meeste bedrijfskundige opleidingen niet belicht. Deze vorm van samenwerken zoals wij met Empatec doen, doe je niet voor korte termijn winst. Maar dit is ook zeker niet onze doelstelling en als familiebedrijf kijken wij altijd naar de lange termijn. Familiebedrijven worden namelijk op een hele andere manier beoordeeld dan beursgenoteerde en private equity bedrijven. Zij moeten elk jaar verantwoorden wat ze doen. Wij moeten ons bedrijf zodanig ontwikkelen dat het nog generaties meekan. Het gaat ons niet alleen om de aandeelhouders, het gaat om iedereen.

Als Rentex Floron  sponsoren wij soms hier en daar wat. Het zijn geen wereldbedragen maar wel investeringen in de omgeving waar onze medewerkers actief in zijn. Belangrijker echter zijn de investeringen in onze mensen en hun ontwikkeling. https://www.rentexfloron.nl/mvo/people

Trots

Ontzettend trots ben ik op de MBO-opleiding die nu wordt aangeboden aan onze medewerkers. Op dit moment zijn vijftien medewerkers bezig om hun MBO niveau 2 Logistiek te halen. Dit hebben wij georganiseerd samen met het Friese Poort College.

Ook besteden we veel aandacht aan veiligheid en vitaliteit, werken in een wasserij is een zwaar beroep. Als je dat tot je 70e moet doen, in de huidige situatie, gaat dat de meeste mensen niet lukken. Daarom hebben we veel programma’s rondom gezondheid en bewegen. Zo stellen we de mensen in staat om op een gezonde manier hun pensioenleeftijd bereiken.

Groeien met Empatec

Het werk hier op locatie voor Empatec is begonnen en eigenlijk houdt het nooit meer op. We hebben het alleen al over 300.000 washandjes per week. En niet alleen dat, ook sopdoekjes, microvezeldoekjes, moppen, er komt van alles binnen dat door hen wordt gesorteerd en klaar wordt gemaakt voor verzending naar de klant.

Ik hoop dat we die activiteiten verder uit kunnen breiden. We zijn begonnen met 27 mensen maar ik weet zeker dat we er later wel 50 medewerkers kunnen inzetten. Dit is de grootste bijdrage die wij kunnen leveren aan de samenleving: Voor een kwetsbare groep mensen een belangrijke invulling aan hun bestaan geven.

Uiteindelijk hebben wij bij Rentex Floron een heleboel werkzaamheden die repeterend zijn. Boven alles gaat het om de werkverdeling, dit moet passen bij de mensen. Dit wordt door Empatec ook “passend werk” genoemd. Maar niet alleen het werk, ook de omgeving en de leidinggevende moet passend zijn. De Empatec medewerkers worden door onze eigen mensen ook beschouwd als volwaardige collega’s. En zo hoort het ook.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Empatec en de verschillende vakbedrijven? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Empatec nieuws kunnen mailen.