Empatec Cases Miedema Landbouwwerktuigenfabriek

Miedema Landbouwwerktuigenfabriek

“De begeleiding is intensiever en je kan niet elk soort werk aanbieden, maar de meeste bedrijven weten niet wat de mensen wél kunnen.”

 Bert Smink, hoofd inkoop bij Miedema

“Miedema biedt al sinds 1940 effectieve oplossingen voor agrariërs wereldwijd. In nauwe samenwerking met Dewulf bieden we een volledig productgamma voor de aardappelteelt. Gezamenlijk streven we ernaar om machines van het allerhoogste niveau te bouwen, waarmee wij aardappeltelers in staat stellen het best mogelijk resultaat te behalen. Miedema produceert op jaarbasis meer dan 1500 inschuur-, sorteer- en pootmachines. Hiervan is zo’n 80% export over de gehele wereld.

Empatec doet sinds jaar en dag werk voor Miedema wat o.a. bestaat uit draai-, frees-, las- en montagewerk. De langdurige samenwerking met Empatec is intensiever geworden vanwege ons groeiende werk, het uitgebreide machinepark van Empatec en de goede begeleiding aan hun medewerkers. Empatec koopt onder onze voorwaarden onderdelen in bij een derde partij, wat zorgt voor tijdswinst, extra ruimte en logistieke voordelen. Bij vakbedrijf Metaal produceren ze plaatmateriaal. Daarnaast monteert Empatec verschillende onderdelen in elkaar, zodat wij het gemonteerde onderdeel direct op de eindmachines kunnen plaatsen.

Wanneer het ter sprake komt,  raad ik Empatec bij mijn relaties aan en geef ik positieve feedback. Niet iedereen is er een voorstander van om mensen met een arbeidsbeperking in te huren. De begeleiding is intensiever en je kan niet elk soort werk aanbieden, maar de meeste bedrijven weten niet wat de mensen wél kunnen. Er heerst onwetendheid en het leeft te weinig. Ik vind het een mooie gedachte om mensen met een beperking te helpen door ze werk te bieden en deel te laten zijn van het normale bedrijfsleven”.

 

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Empatec en de verschillende vakbedrijven? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Empatec nieuws kunnen mailen.