Empatec Cases LuxeTenten.com

LuxeTenten.com

“Empatec heeft marktconforme prijzen, een groot machinepark en de kwaliteit die geleverd wordt is goed”

Patrick Damen, Directeur

Hoe het allemaal begon met Luxetenten.com

We zijn met luxetenten gestart in 2009 en vanaf 2010 met Halewijn gaan werken. Zij produceerden speeltoestellen en picknicktafels. Daarnaast heeft Halewijn op ons verzoek ook een steigerhouten lijn opgestart met loungebanken, keukens, tafels en stoelen. Dat hebben we terug gefilterd naar productiewerk. Niet twee tafels en daarna zes stoelen, maar liever meteen twintig tafels en vijftig stoelen. Halewijn is in 2012 overgenomen door Empatec en zodoende kwamen we in aanraking met Empatec. Daar hebben we ook andere producten ondergebracht wat Halewijn vooralsnog niet deed, zoals metaal, de kussens en DTP. Dat is het mooie aan Empatec, alle twaalf vakbedrijven met hun eigen specialisme onder één dak. Als ik het werk hier bij een metaalfabriek laat doen of bij Empatec, dan vind ik het veel leuker om Empatec daarbij te betrekken. Dat heeft ook te maken met het sociaal betrokken zijn als organisatie, de gunfactor en prijs.

Werken met een sociaal werk bedrijf

Door samen te werken met Empatec kom ik verder en heb ik meer kennis in huis. Wanneer Empatec echter niet kan leveren, dan kijk ik hoe ik dat volgend jaar opvang. Puur uit strategische overweging, vanwege de boeteclausules in het contract van grote partijen. Daarom zorgen we samen voor genoeg voorraad bij Empatec. Als we hier overwerken tot 10 uur ‘s avonds dan is dat voor een drukke periode ‘normaal’. Bij Empatec is dat toch even anders. De werknemers van het vakbedrijf hebben vaste werktijden dus we zorgen dat de voorraad het hele jaar doorloopt. Daar ondersteunt Eggie van Empatec ons in. Die weet wat de capaciteit is en wanneer het drukker wordt. Soms in de hectiek als ze bij mij op de deur staan te kloppen, push ik Eggie. Hij relativeert dat heel goed en kent mij. Hij weet dat de druk bij ons ook hoog is en hij vertaalt het dan naar zijn mensen bij Empatec. Het contact met Eggie is daarom essentieel voor de goede samenwerking.

Een rugzakje

Zelf hebben we van Halewijn twee personen overgenomen die een rugzakje hadden. Daar investeerden we in het begin heel veel tijd in en dat komt er nu goed uit. Die mannen zijn ook een hele belangrijke schakel in onze organisatie. En allebei hebben ze geen rugzakje meer. Daar ben ik wel trots op.

Commerciële organisatie

Empatec heeft mij een fijne samenwerking opgeleverd, waar ik eventueel nog meer dingen uit kan halen. Empatec is ook commercieel en zoekt steeds meer klanten en is daardoor erg druk. De tijd voor ontwikkeling van nieuwe dingen zit er veelal niet in. We zouden veel meer van elkaars kennis gebruik kunnen maken. Maar daar moet je ook tijd voor hebben. Helaas moet het commerciëler, want de wetgeving laat niet veel anders meer toe. Dat is wel jammer.

“Liever beveel ik Empatec niet aan bij mijn relaties, want dan krijgen ze het nog drukker. Ik wil liever dat ze nog meer voor mij doen.”

Alle tools in huis

Empatec heeft alle tools in huis om samen nieuwe dingen te bedenken en daarnaast ook een groot machinepark en de kennis. Liever beveel ik Empatec niet aan bij mijn relaties, want dan krijgen ze het nog drukker. Ik wil liever dat ze nog meer voor mij doen. Verder heb ik Empatec wel aanbevolen bij Weltevree bijvoorbeeld. De kwaliteit die over het algemeen geleverd wordt is goed, de prijzen zijn marktconform en Empatec wordt commerciëler dus daarom stuur ik wel andere partijen daar naartoe. Hopelijk vindt Empatec de juiste balans tussen het werk wat ze aannemen en het werk dat ze aankunnen. Als commercieel bedrijf moet je het waarmaken, anders red je het niet. Dat geldt ook voor Empatec.

Terug naar het overzicht  Bekijk onze vakbedrijven

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Empatec en de verschillende vakbedrijven? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Empatec nieuws kunnen mailen.