Empatec Cases Lankhorst Engineered Products

Lankhorst Engineered Products

“Voordelen van samenwerking op locatie zijn directe communicatie, snelle schakeling en logistieke efficiëntie”.

Ronald Bruggen, Purchase Manager 

Jarenlange samenwerking

“Sinds 1975 levert Lankhorst Engineered Products innovatieve kunststof producten en diensten die passen in een groene en duurzame leefomgeving. De productie komt grotendeels tot stand door het gebruik van gerecyclede grondstoffen. Al jarenlang hebben we voor onze productie een goede relatie met Empatec. Eerst vanuit de Empatec-locatie in Koudum, maar in 2007 is besloten de samenwerking te intensiveren en de productie over te brengen naar het Lankhorstterrein. Lankhorst is van origine een sociaal bedrijf en deze samenwerking heeft tevens een regionale functie. Bij nieuwe aanvragen zien we eerst of het product past bij Empatec en nemen ze dan mee in de offerte. En eerlijk is eerlijk, we kijken wel naar prijs en kwaliteit. De voordelen van samenwerking op locatie zijn de directe communicatie, snelle schakeling en logistieke efficiëntie”.

Uitbreiding van werkzaamheden

“In het begin bestonden de werkzaamheden van Empatec hoofdzakelijk uit het bewerken van kunststof palen en planken. Door een nieuwe productreeks voor de staalindustrie werd Empatec ook ingeschakeld voor het maken en assembleren van de stalen wapeningsijzers voor staalversterkte kunststof profielen. Deze combinatie van kunststof met stalen wapeningsijzers  wordt daarnaast ook toegepast voor  de versterking van kunststof liggers  voor de waterbouw en voor versterking van kunststof spoorbielzen voor de railindustrie. In 2010 werd ook de timmerfabriek van Empatec ingeschakeld voor het bewerken en leveren van het hout voor de combi-damwand van Lankhorst. Dit is een combinatie van bewerkt hout met kunststof voor walbeschoeiingen. Het hout wordt op de Empatec-locatie op maat gezaagd met een zes-zijdige houtbewerkingsmachine en daarna bij Lankhorst omspoten met kunststof. Mijn persoonlijke mening is dat elk bedrijf dient bij te dragen aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en dat gaat met Empatec naar volle tevredenheid”.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Empatec en de verschillende vakbedrijven? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Empatec nieuws kunnen mailen.