Empatec Cases Feadship

Feadship

Feadship manager Paint Department  Sieger Hoekstra: “Henk is onmisbaar!”

Henk de Laat werkt sinds een jaar bij Feadship in Makkum. Via Empatec is hij daar gedetacheerd op de schilderafdeling. Feadship is een samenwerkingsverband van de scheepswerven van Royal van Lent op De Kaag en Koninklijke de Vries Scheepsbouw in Aalsmeer en Makkum en De Voogt Naval Architects in Haarlem. Feadship maakt hoogwaardige superjachten van 40 meter tot meer dan 120 meter lang.

Henk is trots op zijn werkplek en vertelt: “Ik kijk terug op een leuk jaar waarin ik veel nieuwe werkzaamheden heb geleerd. Ik doe het onderhoud en de schoonmaak van de werkplekken en spuitkabines van de schilders. Ook zorg ik ervoor dat de werkplaats netjes en opgeruimd is. Ik reviseer de spuitpistolen die de spuiters gebruiken, dit betekent dat ik alle onderdelen eruit haal en vervang voor  nieuwe. Ook pers ik verfblikken, voer chemisch afval af en heb het magazijn opnieuw ingedeeld. Overzicht is altijd mijn sterkste punt geweest en dat komt nu mooi van pas!”

Snel aan het werk
Sieger Hoekstra is de manager Paint Department en is nauw betrokken geweest bij het opstarttraject van deze samenwerking. Sieger: “We zijn destijds benaderd door een bedrijf in het kader van de participatiewet. Of wij hier iets in wilden betekenen? Helaas sloot het bedrijf niet echt aan bij onze wensen. En toen kwam Empatec in beeld. Daarna ging het snel. Esther Hylkema, jobcoach bij Empatec, had al snel twee profielen aangeleverd van kandidaten. We hebben toen voor Henk gekozen. Binnen een paar weken was hij hier al aan het werk.”

Verantwoordelijkheid
Henk vertelt: “Sinds ik hier werk zit ik veel beter in mijn vel, ook thuis. Hiervoor werkte ik bij Empatec in Franeker, op de houtwerkplaats. Daar had ik het niet zo naar mijn zin. Ik wilde heel graag buiten Empatec aan het werk. Toen ik daar een vacature zag hangen voor een baan bij Feadship heb ik dan ook meteen gereageerd. Ik had al wel eens schoonmaakwerk gedaan bij Feadship en vond dat erg leuk om te doen. Ik heb toen gesolliciteerd en het is gelukt om de baan te krijgen! Mijn toenmalige leidinggevende bij Empatec heeft gezegd: “Als je begint met vegen, dan kun je heel ver komen, zo ben ik zelf ook begonnen en nu ben ik werkleider.” Hier veeg ik ook en doe nu ook allemaal andere werkzaamheden. Het allerleukste aan mijn werk vind ik de vrijheid en de verantwoordelijkheid die ik krijg.”

Verantwoordelijk
Sieger: “Wij hebben hiervoor nog niet eerder werknemers via Empatec gehad. Ik kan het mijn collega’s van andere afdelingen echt aanraden om iemand in dienst te nemen met een SW (Sociale Werkvoorziening)-indicatie. Als je iemand met een indicatie in dienst neemt, is het goed om ook naar de privéomstandigheden van iemand te kijken. Als werkgever ben je hier ook voor verantwoordelijk. Ook de niet werk gerelateerde dingen vinden wij belangrijk. Bij Henk moesten er nog wel een aantal zaken op de rit worden gezet. Henk stelt zich hier dienstbaar op, maar thuis ook. Hij was op een gegeven moment zeven dagen in de week aan het werk. Dan krijg je geen rust meer. Daar zijn wij op ingesprongen. We hebben toen ook met zijn jobcoach Esther gesproken. Dat is heel goed opgepakt. Henk heeft nu meer overzicht en rust en heeft weer meer energie voor het werk. Het gaat nu gelukkig weer goed met Henk.”

Betrokken
Henk: “Ik kom ook naar activiteiten die buiten het werk om worden georganiseerd. Laatst werd hier een jacht gedoopt. Na de doop moest het jacht vervolgens naar Amsterdam worden gevaren. Ik mocht toen mee om het schip door de sluis te begeleiden. Hing ik daar aan een tuigje aan de buitenkant van het schip om deze met met stootkussens van de wal te houden. Dat maak je niet elke dag mee!” Sieger sluit af: ”Henk doet veel belangrijk werk waardoor de schilders door kunnen met hun werk. Dat helpt in het totaalproces. Hij is een zeer betrokken, harde werker. We zijn erg blij met hem, Henk is onmisbaar!”

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Empatec en de verschillende vakbedrijven? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Empatec nieuws kunnen mailen.