Empatec Opdrachtgevers Begeleid werken

Begeleid werken

Bij Begeleid Werken komt een werknemer bij u in dienst. Hieraan gaat altijd een proefplaatsing vooraf. Hierin onderzoekt u beiden of de samenwerking succesvol kan zijn. Ons zusterbedrijf Pastiel verzorgt dit hele proces.

Zijn er mogelijkheden tot succesvolle samenwerking, dan worden afspraken gemaakt voor een arbeidsovereenkomst. Ook als de werknemer officieel bij u in dienst is, verzorgt Pastiel de benodigde ondersteuning. We begeleiden de werknemer zowel op de werkvloer als in gesprekken over persoonlijke ontwikkeling, opleiding en training.

Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Als werkgever loopt u geen risico bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Wel bent u als werkgever verantwoordelijk voor de begeleiding van een zieke werknemer (Wet Poortwachter). Hierin kan Pastiel u eveneens ondersteunen. De ervaring leert dat het ziekteverzuim onder mensen die Begeleid Werken relatief laag is. Het zijn zeer gemotiveerde werknemers voor wie een arbeidsplaats veel waard is. Daarnaast kunt u van diverse (subsidie)regelingen gebruik maken.

Begeleiding op de werkvloer

In de proefperiode wordt afgesproken hoe vaak en wanneer de jobcoach bij u langskomt. We begeleiden de werknemer op de werkvloer, zodat deze zijn/haar werk zo goed mogelijk kan doen. Daarnaast stellen we ook ontwikkelingsplannen op en zorgen we voor eventuele aanvullende scholing of cursussen.

In sommige gevallen kan het zinvol zijn om uw medewerkers voor te lichten over de beperkingen van een medewerker en hoe daarmee om te gaan. Ook die voorlichting verzorgt Pastiel. De begeleiding op de werkvloer is altijd maatwerk.

Ga voor meer informatie over Begeleid Werken en de contactgegevens van de jobcoaches naar de website van Pastiel.

Wilt u ook werk aan Empatec uitbesteden?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte worden gehouden over Empatec en de verschillende vakbedrijven? Vul hieronder uw gegevens in zodat wij u regelmatig Empatec nieuws kunnen mailen.