Ander tempo

Toen Anneke jong was kon ze het tempo op school niet goed bijhouden. Het leren ging haar niet gemakkelijk af. Dit werd onderzocht en er kwam al snel naar voren dat ze heel goed zou passen op het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). En zo gebeurde het. Anneke heeft dit nooit als vervelend ervaren en is blij dat ze op het speciaal onderwijs heeft gezeten.

Moeilijk leren

“Op school leerde ik verschillende vakken, waaronder handwerken en schoonmaken. Vooral dit laatste vond ik erg leuk. Ik ging stage lopen bij een verzorgingstehuis. Zo kwam ik erachter dat schoonmaken echt goed bij mij past. Ik stond op het punt om een vaste baan te krijgen. Helaas kwam de zogenaamde ‘Melkertbanen’ toen net om de hoek kijken. Een contract ging toen aan mij voorbij.”

Vrijheid

“Ik gaf de moed zeker niet op. Mijn docent regelde een nieuwe stageplek voor mij bij Druk Media, de toenmalige drukkerij van Empatec. Na mijn stage bleef ik bij Empatec werken, ik ging aan de slag in de kantine. Na een paar maanden kwam een plekje vrij bij Empatec Facilitaire Services op de schoonmaakafdeling. Ik ben toen ingevallen en nooit meer weggegaan. Mijn hart ligt echt bij schoonmaken. Het leukste aan mijn werk vind ik de vrijheid en de afwisseling. Ik kan me geen leukere baan voorstellen.”

Ik ben Anneke en ik laat me niet beperken!

Leer ook de andere Helden van Empatec kennen
Lees meer over Empatec Facilitaire Services

Wil je ook werk aan Empatec uitbesteden?

  • Hidden

Laat jouw gegevens achter en wij nemen contact met je op.